Засилено полицейско присъствие и жандармерия на Главен път Е-79 на

...
Засилено полицейско присъствие и жандармерия на Главен път Е-79 на
Коментари Харесай

Полиция и жандармерия пази от блокада Е-79 край Благоевград

Засилено полицейско наличие и жандармерия на Главен път Е-79 на изхода на Благоевград, където преди седмица имаше 5-часова цялостна обсада, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.
В обществената мрежа от нощес се появиха апели за митинг през днешния ден в 10.00 часа.
В 9.00 часа дойдоха 4 буса на жандармерията от София. От 10.30 часа те се разположиха от двете страни на пътя в местността „ Полигона “.
На паркинга там по единично пристигаха към десетина автомобила с 30 протестиращи. Организаторът на митинга от предходната седмица Александър Стамболийски сподели, че през днешния ден няма да има обсада, защото той не е проведен от него, а хората са два пъти по-малко от служителите на реда.
Протестът на уредниците на блокадата от предходната седмица е плануван за на следващия ден вечер в 18.30 часа. Той ще се организира като пешеходно шествие.
В момента основният път е блокиран от жива верига служители на реда, които няма да разрешат възможното му блокиране от протестиращи.
В 12.00 часа е декларирана обсада на път Симитли-Банско-Гоце Делчев. На протестиращите е позволено да блокират второстепенния път за 2 часа.
На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ също се събират хора, които желаят да блокират пътя за Гърция, както и самия граничен пункт. Той е деклариран за 13.00 часа, само че този митинг не е ясно дали е позволен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР