Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница

...
Засилено е присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница
Коментари Харесай

Младен Маринов: Армията е готова да помогне на полицията при мигрантска криза

Засилено е наличието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница поради проблемите с мигранти покрай Солун. За БНР вътрешният министър Младен Маринов заяви, че в случай че е належащо, по границата с Гърция могат да бъдат ситуирани и военни елементи, които да оказват помощ на полицията при възможна мигрантска вълна към България. 

" Предприели сме ограничения по увеличаване на територията към границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в дребните обитаеми места по българо-гръцката граница, са в подготвеност за реакция при вероятно доближаване на такива групи. В непрекъсната връзка сме с гръцките и македонските сътрудници, както и с турските. Следим ситуацията, обменяме информация и сме в подготвеност. … Имаме и създаден проект за деяние при рецесии. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт във връзка с потребление на армията в избрани обстановки ", сподели Маринов в изявление за предаването " Неделя 150 ". 

Към момента ситуацията е под надзор, безапелационен бе вътрешният министър. Той означи обаче, че страната ни би трябвало с всички сили и средства да е подготвена за реакция при рецесия, тъй че да не се допусне прекосяване на българска територия. Според него в този момент би трябвало да използваме момента, когато обстановката е спокойна, с цел да си укрепим позициите и да се подготвим за рецесии. 

Маринов уточни, че групата мигранти, която има желание да тръгне към Северна Македония, е към 600-700 души. Тази цифра обаче се трансформира, посочи той. 

По думите на министъра и на българо-сръбската граница полицейските патрули са усилени. Има също взаимни патрули със сръбската гранична полиция, добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР