Засилено е полицейското присъствие в Асеновград след вчерашния масов протест.

...
Засилено е полицейското присъствие в Асеновград след вчерашния масов протест.
Коментари Харесай

МВР призова да няма ексцесии на протестите в Асеновград



Засилено е полицейското наличие в Асеновград след вчерашния всеобщ митинг. В 20:00 часа стартира нов митинг против бруталното принуждение над деца гребци от страна на роми от гетото. Той се провежда в центъра на града.

Полицията и жандармерията ще охраняват на територията на ромската махала и целия град, до момента в който не се подсигурява сигурността на всички.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов предизвести, че е допустимо да се появят провокатори. Според него жителите на Асеновград би трябвало да отстояват позицията си, само че в границите на закона.

По-рано през днешния ден жителите на Асеновград излязоха с претенции пред локалната и централна власт – да има санкции за отговорните, основаване на Общинска полиция, побутване на противозаконните ромски къщи в града и изселване на пришълците, които ги населяват. Мерки се взимат от нощта на случая, изясни вицепремиерът Валери Симеонов. Общински чиновници и полиция потеглят из махалата, с цел да търсят противозаконни постройки. Бъдат ли открити такива, те ще бъдат бутани. Заедно с това лицата без адресна регистрация ще бъдат връщани "откъдето са ". Висящ остава въпросът за общинската полиция. Само Общински съвет - Асеновград може да утвърди основаването на такава. Общинарите обаче към този момент един път са отхвърлили сходно предложение. Предстои полемиката по тематиката да стартира още веднъж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР