Засиленият трафик от Банско към Благоевград в неделния ден и

...
Засиленият трафик от Банско към Благоевград в неделния ден и
Коментари Харесай

Внимавайте: Усложнена е ситуация през прохода Предела

Засиленият трафик от Банско към Благоевград в неделния ден и изобилният снеговалеж са аргументите са усложнената обстановка през прохода „ Предела “, сподели дежурният чиновник в Областно пътно ръководство (ОПУ) в Благоевград.

Към момента е лимитирано придвижването за тежкотоварни коли над 12 тона. Преминаването на леки коли не е лимитирано, само че те би трябвало наложително да се движат с вериги, защото във високите елементи има изобилен снеговалеж и духа мощен вятър, показаха от ОПУ – Благоевград.

В цялата област пътищата от републиканската пътна мрежа се обработват от 37 машини. От обяд в региона на прохода „ Предела “ обаче са се образували тапи. По думите на дежурния чиновник снегопочистващите машини в региона на прохода се движат с към 5 км. в час или въобще не се движат, поради образувалите се колони от коли. „ Преди говорихме с нашите сътрудници, просто се движат доста постепенно, никой не ги пуска да минават и снегорините съвсем са спрели на място горе. “, уточни дежурният от ОПУ.

Другата сериозна точка в региона е през прохода „ Попови ливади “, който свързва Гоце Делчев и Сандански. Там също е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона, а леките коли би трябвало да се движат с вериги. През „ Попови ливади “ обаче трафикът не е толкоз натоварен, показаха от ОПУ. Оттам приканиха водачите наложително да потеглят на път готови за зимни условия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР