Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния

...
Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще покажем, че сме способни да пазим границата си, която е и на ЕС

Засиленият мигрантски напън през последните няколко месеца ще срещне безапелационния отговор на страната. Полиция и войска ще пазят българо-турската граница дружно.

Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Въпреки съмненията за съучастничество, съм уверен в мощната мотивация на полицейските чиновници и военнослужещите, които ще се включат в защитата на границата ни, добави Донев.

Той означи, че всички служби, чиято съществена задача и функционалност е да подсигуряват националната сигурност би трябвало да засилват дейностите си за предварителна защита на незаконен трафик, с цел да няма сюрпризирани, когато 15-годишно момче с филантропичен статут кара рейс с 47 незаконни мигранти. Премиерът означи и че българските институции би трябвало да си сътрудничат с Frontex.

Възлагам на Министерство на вътрешните работи задачата да прави непоколебим надзор и наблюдаване на пътищата, за които е известно, че се извършва трафик на мигранти, съобщи министър-председателят, като означи, че локалните жители са на ясно кои региони се употребяват от трафикантите и каналджиите.

Ще покажем, че сме способни да пазим границата си, която е и на Европейски Съюз, сподели още Гълъб Донев.

Членовете на Министерски съвет уважиха с минута безмълвие паметта на двамата починали в Бургас служители на реда - Йордан Илиев и Атанас Градев, които при опит да спрат рейс с незаконни мигранти, ръководен от 15-годишен емигрант, изгубиха живота си.

Тези мъже на дълга възвърнаха компрометираната граница с цената на живота си, акцентира Гълъб Донев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР