Засилените мерки с цел ограничаване на заразата с коронавирус, които

...
Засилените мерки с цел ограничаване на заразата с коронавирус, които
Коментари Харесай

Задължителна карантина за влизащите в Австрия от Балканските държави

Засилените ограничения за ограничение на болестта с ковид, които австрийското държавно управление постанова от петък, включват и завръщащите се в страната жители, които са били на посещаване или отмора в Балканските страни.

Влизането в Австрия ще е невероятно без показване на негативен ПСР-тест, изработен до 72 часа преди секване на границата. Задължителна става и 14-дневната домашна карантина , без значение от негативния тест.

Тези разяснения министерството на опазването на здравето направи през днешния ден след питане от страна на информационната организация АПА, съобщи Българска телеграфна агенция. Потоците от завръщащи се хора в страната, както и ограниченията, включващи носенето на маски в магазини, аптеки, банки, църкви и други публични места, ще бъдат строго котролирани и за неспазването им ще бъдат налагани наказания, включващи парични санкции.

Като рискови страни Австрия посочва страните от Западните Балкани. В известието на Министерството на здравеопазването до АПА през днешния ден се споделя: " В бъдеще не съществува опция домашната карантина да замести ПСР-теста. " Австрийските жители и жителите с непрекъснато местоживеене в Австрия , завръщащи се от рисковите страни, могат " при добре обосновани аргументи да създадат на свои разходи тест в Австрия до 48 часа след влизане в страната. " Всички останали ще могат да влязат в Австрия единствено в случай, че показват на границата негативен тест, не по-стар от 72 часа
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР