Засилени проверки във вечерните часове за недопускане на управление на

...
Засилени проверки във вечерните часове за недопускане на управление на
Коментари Харесай

Масови проверки за пияни шофьори във вечерните часове

Засилени инспекции във вечерните часове за недопускане на ръководство на МПС след приложимост на алкохол или наркотични субстанции
 
Продължават инспекциите за недопускане на ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции и/или техни аналози . В момента у нас и в страните-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL е в ход профилирана интервенция, чийто акцент е тъкмо този проблем. Проверки у нас ще се правят и във вечерните часове, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Според наблюденията, една от водещите аргументи за тежки пътнотранспортни катастрофи в Европа е точно ръководството след приложимост на алкохол или наркотични субстанции.

По данни на отдел „ Пътна полиция “, ГДНП от началото на годината до 11 декември, у нас за открити 11 044 водачи, направили такова нарушаване.

От разбора за травматизма да първото десетмесечие, за интервала от 01.01.2019 година до 31.10.2019 година, на територията на страната са настъпили 5607 тежки пътнотранспортни катастрофи , при които са починали 517 и са ранени 7103 участници в придвижването по пътищата. Поради ръководство на МПС след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции или техни аналози са 66 от произшествията, при които са починали 7 и са ранени 93 участници в придвижването по пътищата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР