Засилени проверки ще се правят в заведенията, на които бе

...
Засилени проверки ще се правят в заведенията, на които бе
Коментари Харесай

Три открити стени правят заведението тераса

Засилени инспекции ще се вършат в заведенията, на които бе разрешено да проработят. Това стана ясно от коментара пред Българска национална телевизия на Кремена Стоева от БАБХ. Не всички заведения са подготвени да отворят, уточни тя. Не всички и са отворили в границите на вчерашния ден. От Агенцията по храните ревизират за дистанцията сред масите в заведенията, използването на защитни средства от личния състав и хигиената в обекта.

Здравният министър позволи използването на шлемове от личния състав вместо маски. Клиентите не носят маски в заведенията, само че всеки може самичък за себе си да реши дали да носи или да не носи, както разяснява Стоева.

Проблем пред БАБХ са остъклените тераси. Трябва да има три отворени стени, с цел да се одобри помещението за тераса, разясни Кремена Стоева.

Ако не се съблюдават рекомендациите, заведенията ще се затварят. При инспекциите на заведенията се следи и за качеството на храните и периода за валидност.

Припомняме в началото заповедта на министъра на опазването на здравето изискваше мярка от 2,5 м разстояние сред масите. От асоциацията на заведенията обаче се оплакаха, че това убива бизнеса им и не им разрешава да работят. По-късно условието за разстояние бе понижено на 1,5 м. Въпреки това от заведенията сложиха общо 5 условия на властта, другояче заплашиха с митинги. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР