Засилени мерки за сигурност започва врачанската полиция за Великденските празници.

...
Засилени мерки за сигурност започва врачанската полиция за Великденските празници.
Коментари Харесай

Вижте какво съветват от МВР-Враца за безопасно пътуване по празниците

Засилени ограничения за сигурност стартира врачанската полиция за Великденските празници. Освен за приложимост на алкохол и опиати, водачите на моторни транспортни средства ще бъдат следени и за превишена скорост. Полицейското наличие ще бъде засилено както към заведенията, по този начин и към православните храмове, оповестиха на брифинг пред медиите от МВР-Враца.
От силовата дирекция дадоха препоръки и ограничения за безвредно придвижване по пътищата през Великденските празници. Ще бъдат изкарани всички камери за засичане на скоростта, акцентира началникът на група „ Пътен надзор “ към Пътна полиция Янко Харалампиев. На собствен ред шефът на „ Охранителна полиция “ Детелин Донов съобщи, че няма да бъдат позволен никакви катастрофи, шумни компании и кавги по време на празничните дни, а към храмовете и увеселителните заведения ще има засилено полицейско наличие.
Съветът на униформените е да не забравяме, че и по време на празници на пътя има пешеходци, водачи, пасажери и служащи. Пътуванията по Великден се отличават с натоварен трафик в предпразничния и в първия от поредицата празнични дни, както и в последния почивен ден. Пролетното слънце провокира по-голяма интензивност към придвижване. Все по-често в трафика се включват пешеходци, велосипедисти, мотопедисти и мотоциклетисти. Традиционно на пътя с моторни транспортни средства излизат и неправоспособни водачи, които са рискови освен за себе си, само че и за всички участници в придвижването.
Увеличаващият се брой транспортни средства спомага за образуването на колони и тапи на вход-изходните артерии на огромните обитаеми места и на граничните контролно-пропускателни пунктове.
След зимното култивиране на улиците и пътищата с разнообразни препарати против лед и сняг на пътните платна са се появили нови повреди и неравности.
Ето няколко съвета от отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция „ Национална полиция “: Провери редовността на транспортното средство Подготви се с спомагателни аксесоари за дълъг път Планирай пътуването, само че не и времето за идване Провери за ограничавания по маршрута си Провери за периода на годност на документите Провери за незаплатени санкции по Закона за придвижването по пътищата Шофирай съсредоточено Запази успокоение при попадане в колона Бъди виновен към себе си, фамилията си и към останалите на пътя Бъди търпелив При потребност позвъни на телефон 112.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР