Засилени мерки за сигурност във Франция преди срещата на Г-7.

...
Засилени мерки за сигурност във Франция преди срещата на Г-7.
Коментари Харесай

Франция мобилизира 13 200 полицаи за срещата на Г-7

Засилени ограничения за сигурност във Франция преди срещата на Г-7. Лидерите на седемте водещи стопански системи в света ще бъдат във френския град Биариц сред 24 и 26 август.

 © БГНЕС
Хиляди френски служители на реда ще бдят за сигурността в Биариц, който ще бъде хазаин на срещата на Г-7 през уикенда.

Вътрешният министър на Франция Кристоф Кастанер заяви, че измежду предохранителните ограничения е затварянето на центъра на града за коли и пешеходци без акредитации.

Кристоф Кастанер, министър на вътрешните работи на Франция: Ще бъдат мобилизирани 13 200 служители на реда и жандармеристи. Те ще бъдат подкрепени от военни, които ще осъществят антитерористични задачи и отбрана на въздушното и морското пространство. Всички те ще разчитат и на испанските полицейски сили.
За да може водачите да се придвижат гладко до Биариц, локалните управляващи затварят всички въздушни, железопътни и сухопътни връзки. Най-големият плаж също ще бъдат затворен за гости.

Кристоф Кастанер, министър на вътрешните работи на Франция: Трябва да е изцяло ясно, че няма да толерираме никакви нарушавания на реда. Ако има такива, ще реагираме. При скупчване на хора, те ще бъдат разпръсвани неотложно, а провокаторите - арестувани.
Кастанер съобщи още, че чака плануваните митинги наоколо до Биариц да протекат спокойно. Активистите се готвят да изразят недоволството си по въпроси като икономическата неправда и климатичните промени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР