Засилени мерки за сигурност са въведени в Париж, съобщава Ройтерс.

...
Засилени мерки за сигурност са въведени в Париж, съобщава Ройтерс.
Коментари Харесай

Жълтите жилетки отново на протест

Засилени ограничения за сигурност са въведени в Париж, оповестява Ройтерс. Причината – плануваният за събота митинг на придвижването „ жълти жилетки “, написа БГНЕС. Районът към площад „ Конкорд “ и емблематичния бул. „ Шанз-Елизе ” са отцепени с полицейски кордон. Достъпът на протестиращи в тази зона е изцяло неразрешен. Властите вкараха и други ограничавания – протестиращите не могат да носят у себе си елементарно възпламеними предмети и не могат да закриват лицата си. Единствената позволена проява ще се състои на площад „ Естиен д’Орв “

и то при засилено полицейско наличие.

Мащабните митинги на „ жълтите жилетки ” започнаха преди година във Франция с искане да не се покачват налозите и цените на бензина. Участниците в тях облякоха светлоотразителни жилетки, които водачите наложително би трябвало да имат. Съботните протестни акции бързо се трансфораха в обичайни и постоянно са съпроводени от вълнения и конфликти с полицията.

 По информация на държавното управление, за една година поради митингите на „ жълтите жилетки ” Франция е изгубила 2,5 милиарда евро.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР