Засилени мерки за сигурност по време на местния вот в

...
Засилени мерки за сигурност по време на местния вот в
Коментари Харесай

530 полицаи ще следят за сигурността и реда днес в Хасково

Засилени ограничения за сигурност по време на локалния избор в Хасково. 530 служители на реда ще наблюдават за сигурността и реда през днешния ден. Как стартира изборния ден във всички 471 секции в региона - ще разберем от нашия кореспондент Николай Райшинов.


Над 30 сигнала за пазаруване на гласове и опити за опорочаване на вота са постъпили в полицията и прокуратурата в Хасково по време на предизборната акция. Затова са набелязани рискови зони в региона. Там през днешния ден полицейското наличие ще е по-голямо.
Старши комисар Ангел Цанков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково: Превантивни ограничения във връзка с наблюдението на лицата, за които има получени данни, че имат намерение или са правили закононарушения, които оказват въздействие върху вота на жителите.
Общинската изборна комисия е сезирана, че в село Брягово един от претендентите за кметове предлага дърва за зимата против поддръжка за него в изборния ден. За комисията сигналът е безпочвен. Хора от селото обаче настояват, че има и закани.

Веселина Атанасова, гражданин на село Брягово: Няма да има дърва, който не гласоподава за мен.Тези хора се въздействат от това.Те чакат. Няма кой да им донесе. Помощи няма да има.
Мъж: Моите дърва не са пристигнали още. На доста хора ги няма, да.
Българска национална телевизия: А преди изборите дадоха обещание ли ви дърва?
Мъж: Е, сега…
Българска национална телевизия: Притеснявате ли се да кажете?
Мъж: Нещо такова.
Българска национална телевизия: Защо?
Мъж: Уплашени сме.
От полицията в Хасково са в подготвеност да реагират на всеки един сигнал за противозаконни дейности през целия ден.

Старши комисар Ангел Цанков, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи в Хасково: Достатъчен брой чиновници имаме отделени, като запас,които ще правят инспекция на сигнали за престъпления по отношение на изборния развой.

Иначе и в Брягово, а и в други села в района регистрациите по сегашен адрес доста са се нараснали месеци преди локалните избори, споделят хората.
Веселина Атанасова, гражданин на село Брягово: Постоянните поданици са малко - от 150 до 200 най-вече?
Българска национална телевизия: А на избори?
Веселина Атанасова, гражданин на село Брягово: На избори са над 500.
В Хасково няма издадена възбрана за продажбата и използването на алкохол в изборния ден. До урните обаче няма да се позволяват лица в несъответстващо положения и носещи оръжие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР