Засилена тревожност, хроничен страх, депресия, световъртеж и трайно разстройствмо на

...
Засилена тревожност, хроничен страх, депресия, световъртеж и трайно разстройствмо на
Коментари Харесай

Според експертиза, Прокопиев е на границата на лудостта



Засилена тревога, продължителен боязън, меланхолия, световъртеж и трайно разстройствмо на душeвността. Това са единствено част от тежките диагнози, сложени от психолог след обстойни прегледи на пдсъдимия олигарх Иво Прокопиев. Диагнозата е сложена от психолога Елена Кърпачева като публична самостоятелна експертиза, която да послужи пред съда по дело, по което медийният необут е страна. Според заключението на лекарката той се нуждае от сериозна психическа работа, с цел да преодолее тежкото положение.

Експертизата е показана по дело на Прокопиев, което води против Николай Бареков за засегнатост.

"Държа да подчертая, че експертизата е поискана в хода на правосъдното произвеждане персонално от бранителите на господин Прокопиев. В показания документ се твърди, че за открива на психологичното му положение са употребявани методите наблюдаване и изявление и въз основа на тях експертът заключва, че господин Прокопиев страда от „ постравматично стресово разстройство” и има съществуване на нужда от „ сериозна психическа работа”.

Г-н Прокопиев е изгубил предпочитание за нови начинания и се усеща изтощен и изнемощял, твърди още психолог Елена Кърпачева. От експертизата разбираме също по този начин, че „ структурата на АЗ-а” на господин Пропокиев е „ разрушена” и заради тази причина е нужна „ сериозна психическа работа” с него.

Посочените нагоре обстоятелства и условия водят до основателно подозрение, че е налице неспособност лицето да извършва съответно отговорностите си, както и да управлява и пази повереното му от акционерите имущество. Това води до извод за обоснована заплаха от банкрут на обществените сдруженията, главно присъединяване, в които има господин Прокопиев, разследване на което ще бъдат ощетени редица дребни акционери ", изяснява по случая Бареков и добавя, че като български жител е изключително обезпокоен и от обстоятелството, че въпросното лице е притежател на редица медии и в качеството си на подобен дава директиви и нареждания по връзки на политиката на публицистиката в тях.

Това съгласно Бареков било изключително рисково, тъй като точно медиите дефинират дневния ред на публичното мнение.

"Още по-притеснително е, че лицето е овладяло „ мейнстрийма “ на националните малките екрани, видно от изтеклите стенограми „ АРГО”. Не е за подценява и фактът, че господин Прокопиев има голямо въздействие измежду една умна част от българското общество. В тази връзка се слага въпросът дали техните политически тези и задаваният в тези медии дневен ред не се образува по един смахнат метод, имайки поради психическото положението на господин Прокопиев.

Поради тази причина през днешния ден ще сезирам прокуратурата да предприеме нужните дейности по осъществяване следствие на случая. При констатиране на това, че господин Пропокиев не е в положение да се грижи за себе си, за персоналните си и имуществени ползи и да показва правно годна воля, следва да бъдат отнети както надзорните пълномощия, по този начин и оперативното управление на ръководство на сдруженията, в които лицето е притежател или има съответното присъединяване ", изяснява водачът на "Презареди.бг ". Припомняме, че Прокопиев е обвиняем по още няколко каузи.

Припомняме, че подсъдимият притежател на "Дневник " и "Капитал " Иво Прокопиев към този момент има и второ тежко обвиняване. Той е упрекнат и за нередности към приватизацията "Каолин ". Наложена му бе мярка за неотклонение.

Софийска градска прокуратура преди две седмици упрекна ръководителя и членовете на Съвета на шефовете на „ Алфа Финанс Холдинг “ АД Иво Прокопиев в пране на пари.

Прокопиев е обвиняем по друго дело, обвързвано с продажбата на държавния дял в EVN на занижени цени. Основни обвинени по това дело са някогашните министри от ГЕРБ Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Обвинението на Прокопиев е, че е подбудил Дянков да подреди на шефа на Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор да разпореди на „ Булброкърс “ правене на приватизационната оценка на остатъчния държавен дял в EVN. Според прокуратурата оценката е била занижена и от това са настъпили вреди за бюджета от близо 21 млн. лв..





Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР