Засилена е охраната на всички партийни лидери и кандидати за

...
Засилена е охраната на всички партийни лидери и кандидати за
Коментари Харесай

Засилена е охраната на всички партийни лидери и кандидати за президент в Турция

Засилена е защитата на всички партийни водачи и претенденти за президент в Турция след серията набези напоследък по офиси на партии, заяви министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу пред телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Предприети са всички нужни ограничения за сигурност по отношение на партийните водачи и претендентите за президент на идните избори, уточни Сойлу през уикенда.

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори. В последно време в страната бяха осъществени редица набези по представителства на другите политически партии, а в петък ядосана навалица в окръг Адъяман се опита да нападне водача на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу, който е и претендент за президент на Националния алианс.

Сойлу уточни пред СиЕнЕн-Тюрк, че до момента са осъществени 69 набези.

Това е дело на някои проведени незаконни организации, с които се сблъскахме неотдавна. Преди седмица извършихме към 180 арестувания в Истанбул в границите на подхванатото следствие. В Турция има формация, която се управлява извън, уточни министърът на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР