Засилен трафик се очаква в днешния последен работен ден преди

...
Засилен трафик се очаква в днешния последен работен ден преди
Коментари Харесай

МВР предупреждава за очаквани опашки при столичните КПП-ата

Засилен трафик се чака в днешния финален работен ден преди идните три почивни. Полицията ще ревизира водачите на изходите на столицата и регионалните градове, предава БНР.

За момента органите на реда ще събират единствено заявления до контролно-пропускателните пунктове. В тях хората ще би трябвало да опишат повода за овакантяване на града. Ако това е работа, в документа би трябвало да се уточни и мястото, на което се работи, както и телефонен номер на работодателя. Тъй като следват три почивни дни, обяснението " работа отвън София " ще бъде проверявано изключително деликатно от полицията.

Очаква се най-натоварени да бъдат автомагистралите " Тракия " и " Хемус " и изходите на София към Перник. 

Министерство на вътрешните работи не изключва опцията и да се образуват съществени колони от коли. От вътрешното министерство за следващ път припомнят, че хората би трябвало да показват същинските аргументи за пътуването си. Продължават и инспекциите на декларациите. Там, където бъдат открити несъответствия, ще има наложени наказания, твърди Министерство на вътрешните работи. До момента обаче не е известно да има такава наложена глоба.

В същото време прокуратурата оповестява, че води наказателно произвеждане против две лица, нарушили наложителната карантина. На 27.04.2020 година двама мъже с българско и македонско поданство пристигнали в страната , като минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин. Били им издадени наставления от Регионална здравна ревизия за съблюдаване на наложителната 14-дневна карантина - противоепидемична мярка, въведена против разпространяването на вируса Covid-19. Същите следвало да обитават на непрекъснатия им адрес в с. Логодаж, община Благоевград. Вместо това, те го напуснали още същия ден и отишли в постройката на бранш „ Пътна полиция “ ОД Министерство на вътрешните работи Благоевград. Там направили регистрация на автомобил.

Само часове по-късно  мъжете пристигнали на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево за да изоставен рамките на страната, обаче били арестувани .

На двамата са били предявени обвинявания за осъществени от тях закононарушения. Понастоящем, с разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, те са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение по отношение на обвинените, прибавя държавното обвиняване.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР