Засилен контрол по пазарите в Благоевград и региона осъществяват инспекторите

...
Засилен контрол по пазарите в Благоевград и региона осъществяват инспекторите
Коментари Харесай

Засилен контрол по пазарите в Благоевград

Засилен надзор по пазарите в Благоевград и района реализират инспекторите от Областната дирекция по надзор на храните. Проверките са поради африканската чума по свинете, което постанова и по-строгите ограничения, свързани с предлагането на прясно свинско месо и салами, управлява се и продажбата на мляко и млечни артикули.

Благоевград

На пазара в Благоевград от години не се оферират месни артикули, настояват търговците, все пак специалистите подробно ревизираха всички сергии.
доктор Георги Томов, гл. контрольор в отдел надзор на храните, ОБДХ гр. Благоевград: Имаме една изключителна заповед, минахме и на открития пазар, с цел да забележим вероятно дали някой не продава нещо, примерно свински глави, сланина, само че няма.
След рекомендация на Агенция по сигурност на храните, млечните артикули, създадени от стопани в района към този момент продават в хладилни витрини.

доктор Георги Томов: Храните от скотски генезис би трябвало да се съхраняват от 0 до плюс 4 градуса Целзии и хладилните уреди би трябвало да поддържат тази температура.
Търговците обаче се оплакват, че към този момент имат спомагателни разноски.

Експертите не установяваха нарушавания и при продажбата на яйцата, които би трябвало да се съхраняват от 5 до 18 градуса, за период от 28 дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР