Засилен контрол на пътя започва от 19 часа днес на

...
Засилен контрол на пътя започва от 19 часа днес на
Коментари Харесай

От КАТ призовават: Сигнализирайте на тел. 112 за препятствия на пътя!

 Засилен надзор на пътя стартира от 19 часа през днешния ден на територията на ОДМВР- Шумен. Екипи на пътна, охранителна и териториална полиция ще наблюдават за недопускане на водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и/ или наркотични субстанции и техни аналози.

Ще има надзор над водачите, които не обезпечават преимущество на пешеходците. Стриктно ще се следи дали пешеходците пресичат  на обозначените места, дали не излизат ненадейно на пътното платно.

Санкции ще има за пешеходци, които пресичат на червен сигнал на светофарната уредба. На местата, на които има опция да се минава със скорост над оптимално допустимата ще се следи за прецизното съблюдаване на скоростните режими по републиканката пътна мрежа и Автомагистрала " Хемус “. Операцията ще продължи до 20 януари.

Поради утежняване на метеорологичните условия има възможност да се появят трудности на пътя- клони, дървета, скална маса или земна маса изнесена от крайпътния сервитут след появяването не мощно течаща вода.

Молим жителите, които виждат трудности на пътя да оповестят навреме на телефон 112.При приемане на сходни сигнали екипите на пътна полиция ще насочват водачите да минават деликатно през рисковия сектор и ще уведомяват притежателя на пътя да предприеме незабавни дейности по разчистване и обезопасяване  на пътното платно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР