Засилен интерес към специалностите, които осигуряват работа в образователната сфера.

...
Засилен интерес към специалностите, които осигуряват работа в образователната сфера.
Коментари Харесай

Огромен интерес към педагогическите специалности в Русенския университет

Засилен интерес към специалностите, които обезпечават работа в просветителната сфера. Това е една от изненадите в тазгодишния банкет в Русенския университет. Още на първо класиране са се заели местата по държавна поръчка за специалности, които приготвят учители.

60 са новоприетите студенти в 3 педагогичен посоки през тазгодишната образователна година в Русенския университет. Според ректора на висшето учебно заведение проф. доктор Христо Белоев този интерес се дължи на събитието, че множеството зрелостници са осведомени и знаят, че в просветителната сфера работят доста пенсионирани учители.
Проф. доктор Христо Белоев, ректор на Русенския университет: В „ Природни науки и обучение ", в „ Предучилищна и начална учебна педагогика ", по този начин също и в „ Български и история " - все специалности, в които имаме голямо търсене. Ние запълнихме местата си в педагогическите специалности още на първо класиране.
Първокурсничката Теодора Попова е избрала да учи задочно „ Предучилищна и начална учебна педагогика ". Казва, че откакто приключи, счита да работи по специалността.
Теодора Попова, студентка: Аз по принцип обичам доста да се занимавам с деца, забавно ми е да бъда при тях и просто поради това взех решение да избера тази компетентност.
Проучване на университета демонстрира, че огромна част от новоприетите студенти в инженерните специалности, за които също има огромно търсене в предприятията, считат да се осъществят по специалността. За да са в крайник с времето, във висшето учебно заведение откриват нови посоки като „ Софтуерно инженерство ", да вземем за пример, за които ползата на бизнеса също се оказва доста огромен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР