Засилен интерес към предстоящия конкурс за генерален директор на БНР

...
Засилен интерес към предстоящия конкурс за генерален директор на БНР
Коментари Харесай

Седем кандидати за шеф на БНР


Засилен интерес към идния конкурс за общоприет шеф на БНР означиха в Съвета за електронни медии през днешния ден.

Кандидатите са петима мъже и две дами, подали документите си за присъединяване до 17.00 ч през днешния ден, когато изтече крайният период, написа „ 24 часа “.

Сред тях е Антон Митов , който сега е краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф на БНР, откакто Съвет за електронни медии смъкна предварително Светослав Костов от поста.

Документи е подал и Александър Велев , който беше последният общоприет шеф на БНР преди злощастния Костов.

Кандидатства и Валерий Тодоров , управлявал националното радио в два следващи мандата.

За високия пост ще се състезават още Митко Димитров , бил началник на радио "София ", както и участник в три следващи състезанието за общоприет шеф, и Андон Балтаков , работил в БНР, Си Ен Ен и Асошиейтед прес в Ню Йорк.

Сред претендентите е Даниела Манолова от радиотеатъра в БНР, явила се и на последния конкурс за началник на радиото. Също и Жени Гаджалова , някогашна основна счетоводителка на БНР, взела участие в състезанието за началник на радиото през 2013 година

Новият конкурс бе разгласен няколко месеца след избора на Светослав Костов на поста на 28 юни. На 17 октомври Съвет за електронни медии приключи предварително мандата му след невижданото прекъсване на ефирното лъчение на стратегия „ Хоризонт “ за близо 5 часа на 13 септември и след свалянето на журналистката Силвия Великова от ефира. Всичко това породи съществено напрежение в радиото.

До 8 януари Съвет за електронни медии би трябвало да разгласи кои от сегашните претенденти са позволени до присъединяване в състезанието. Изслушванията им ще са на 20 и 21 януари. Ден по-късно - на 22 януари, ще бъде разгласен новият началник на БНР.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР