Засилен е парламентарният контрол в условията на извънредно положение въпреки

...
Засилен е парламентарният контрол в условията на извънредно положение въпреки
Коментари Харесай

Извънредното положение увеличи питанията на депутатите

Засилен е парламентарният надзор в изискванията на изключително състояние макар опасенията на опозицията, че подобен няма да има.
Само за 45 дни към министрите от кабинета " Борисов 3 " са заложени документално 167 въпроса и 1 запитване. За съпоставяне за съвсем трите месеца от 1 януари до 20 март заложените устно въпроси са 168. Това излиза наяве от информация на 24 часа в уеб страницата на Народното събрание.
Последният парламентарен надзор с действително наличие на министри и депутати в пленарната зала е извършен на 20 март. След това ръководещите взеха решение контролът да е писмен.
След митингите на Българска социалистическа партия парламентарната шефка Цвета Караянчева подсигурява, че ще се дава отговор на всички импортирани въпроси. Затова и при започване на изключителното съвещание на 28 април тя регистрира, че за интервала от 26 март до 27 април са заложени 132 въпроса и 1 запитване, а досега беше отговорено на 98 въпроса и 1 запитване. До 8 май обаче заложените въпроси са се нараснали с още 35 и по този начин стават общо 167, като на множеството е отговорено.
Най-активни в контрола са депутатите от Българска социалистическа партия и “Воля ”, само че има и депутати от ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР