Защо все повече случаи на селфи завършват с трагичен край

...
Защо все повече случаи на селфи завършват с трагичен край
Коментари Харесай

Защо децата рискуват живота си заради селфи?

Защо от ден на ден случаи на селфи приключват с драматичен край и какво е нужно, с цел да прекъснем тази статистика? В опит да открие отговорите е идващият репортаж.

Селфито намалявало интелекта и отслабвало паметта. Това споделят учени от Англия. Но звучи някак нищожно пред статистиката, която споделя, че близо 260 души са починали в резултат на рисково селфи. Лошите вести наподобява не са задоволително предизвестие.

Детето е с 65% изгаряния % изгаряния и има заплаха за живота му. Според проверяващите ученикът е правил опит за селфи, само че майка му твърди, че става въпрос за детска несъобразителност.

Всеки случай като че ли остарява за три дни. За да пристигна нов.

Мария Чомарова, психоаналитик: Това е особено за юношите. Децата се смятат за безсмъртни, те нямат същото чувство за заплаха и не могат да преценят рисковете.  Дете е с заплаха за живота след волтова дъга при опит за селфи Дете е с заплаха за живота след волтова дъга при опит за селфи
Все още има заплаха за живота на 14-годишното дете от Стара Загора, което през вчерашния ден пострада от волтова дъга при опит за селфи. Инцидентът стана на жп га...

И в случай че едно щастливо изглеждащо дете търси рисково място за селфи, то аргументите постоянно са невидими с просто око.
Мария Чомарова, психоаналитик: Тези деца са изгубили възприятието си за мярка, заради това че непременно желаят да бъдат видяни. Защото ще получат доста лайкове, тъй като могат да се изявят в мрежата, където те доста поддържат връзка. За тях това е значимо, за тях това е светът.
А техният свят стартира първо у дома. Затова и съветът е на първо време към родителите.

Мария Чомарова, психоаналитик Подкрепяйте децата си да имат самочувствие, интересувайте се от другарствата, които вършат. Да няма потребност да вършат невероятни, страхотни, рискови селфита, с цел да бъдат видяни.
За да може светът им да е надалеч от ръба, а фантазиите им да стигат по-високо от едно рисково селфи.
 След рисково селфи: 11-годишно момче e обгорено от волтова дъга След рисково селфи: 11-годишно момче e обгорено от волтова дъга
Пореден случай на дете, обгорено от волтова дъга. 11-годишно момче от пловдивското село Труд се качило на товарен вагон за рисково селфи, което е за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР