Защо в зрителната зала на читалище Родолюбие в Асеновград почти

...
Защо в зрителната зала на читалище Родолюбие в Асеновград почти
Коментари Харесай

Ето защо в зрителната зала на читалище Родолюбие в Асеновград почти винаги е студено

Защо в зрителната зала на читалище " Родолюбие " в Асеновград съвсем постоянно е студено? Този въпрос си задават асеновградчани всякога, когато посещават театрални постановки и други мероприятия в културния дом на града. Ето каква е повода - гостуващите театри постоянно не желаят да си заплащат за отопление . Парното в читалище " Родолюбие " се заплаща настрана от сумата, която се дава за наем.
Политиката на този тип средища съвсем във всички градове на страната е такава, като таксите са в друг размер. В Асеновград сметката за газ за парното на зрителната зала за ден излиза към 350 лв. - 400 лв.. За да се отопли цялото помещение, обаче, през зимата са нужни три дни и по този начин топлото коства на наемателите към 1 000 лв. общо. По решение на читалищното настоятелство, размерът на наема на залата в асеновградското читалище е 400 лв., а средствата от билетите остават единствено за гостуващия спектакъл. Това изискване не е годно единствено за гостуващи театри, а за всички, които желаят да употребяват зрителната зала. Екипът на Actualno.com направи изследване по какъв начин стои този проблем в други градове на България.
В Стара Загора, да вземем за пример, се заплаща наем плюс режийни разноски, както във всички читалища, по този начин и за прилагане на зали на спектакъл, опера и други културни институции, като избраните суми са с друга стойност. В Добрич, пък, в залата на читалището не гостуват театри. Градът разполага с Драматичен спектакъл за задачата. А концерти се организират в " органовата зала ". Към читалището е обособена друга такава, която се употребява повече за подготовки на младежката натрупа. В София също в част от другите културни средища заплащанията са обособени настрана за наем и за отопление.
Впечатление прави редът в читалище " Искра " във Велико Търново, където общият наем е 150 лв. на час за зрелище. Не се взима обособена сума за отопление на залата и тя е непрекъснато отоплена. По непотвърдена информация, 1 000 лв. е наемът за в пловдивската зала " Борис Христов ", като в него е включено и отоплението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР