Защо в Москва е спокойно, докато столицата на Украйна е

...
Защо в Москва е спокойно, докато столицата на Украйна е
Коментари Харесай

Жилищен блок в Киев в пламъци след ракетна атака, има загинали и ранени

Защо в Москва е умерено, до момента в който столицата на Украйна е атакувана? С този въпрос кметът Кличко се обърна към Залужни

Жилищен блок в Киев в пламъци след следващата ракетна офанзива. Има починали и ранени, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Тази нощ бе оповестена въздушна паника в Черниговска, Киевска, Житомирска, Черкаска и Кировоградска области. Киевската регионална военна администрация предизвести за офанзиви с безпилотни летателни апарати.

За детонациите в столицата заяви и кметът Виталий Кличко, само че не даде детайлности.

В 02:55 ч. парчета от ракета паднаха в квартал Дарницки в Киев и породи пожар. Кличко заяви, че се е запалила къща. 

В 03:07 часа е била ранена 27-годишна жена в квартал Голосеевски. Тя е настанена в болница.

Експлозии е имало и в още два квартала на Киев, оповестява кметът Кличко. 

Отломки на ракета са паднали и върху лека кола, след което е зародил пожар. Три автомобила пък са се запалили в квартал Печерски. 

Гори къща в Дарницки, оповестява Киевската регионална военна администрация.

В 04:00 часа са били евакуирани поданици на квартал Голосеевски поради пожар във висока постройка, има жертви. 

Градската администрация оповестява и за рухване на парчета от ракета на територията на едно от промишлените предприятия, само че информацията е предварителна и данните за разрушенията, а по този начин също и за потърпевшите се прецизират, написа УНiАН.

В 04:45 часа Кличко заяви за още 20 евакуирани от къща в Голосеевския квартал. Един човек е умрял, а лекарите се борят за живота на стара жена. На други двама е оказана здравна помощ на място.

Според специалистите от Киевската регионална военна администрация по време на 17-та въздушна офанзива за месеца съветските окупатори са употребявали БПЛА " Шахед ". Тя траяла съвсем три часа. По предварителни данни във въздушното пространство на Киев са унищожени повече от 20 безпилотни летателни апарата.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР