Защо трябва да закриваш един работещ бизнес? Каква е целта

...
Защо трябва да закриваш един работещ бизнес? Каква е целта
Коментари Харесай

Ще платят ли милиони данъкоплатците за бъдеща национализация на хазарта?

Защо би трябвало да закриваш един работещ бизнес? Каква е задачата – да го вземем от този, който го е направил сполучлив? Да го дадем на различен, може би? Къде в законопроекта за смяна на Закона на хазарта (внесен от Валери Симеонов) написа, че ще има още 50 млн. лв. за спорта, както споделя спортният министър Красен Кралев? Тези и още доста въпроси сложи Васил Божков – индивидът, контролиращ марките " Национална лотария " и " Лотария България ", в просторно изявление за Радио " Свободна Европа ".
Божков предизвести, че в случай че предлаганите от Валери Симеонов промени влязат в действие, то може да се наложи поради страната данъкоплатците да заплащат отнемането на бизнеса му. Причината – в законопроекта е планувано до края на 2025 година всички оператори с отнети според възможния нов закон лицензи да изплатят всички неизплатени облаги до датата на прекратяването на игрите. " Не може да те задължават да изплащаш нещо, което ти лишава правото на активност ", безапелационен е Божков за какво в случай че въпреки всичко се случи по този начин, той ще се обърне към съда. Според него, щом страната закрива нещо работещо, тя би трябвало да заплаща, а страната заплаща единствено по един метод – посредством налозите, които внасят всички данъкоплатци.
Бизнесменът предизвестява и, че директно 40 000 души, които имат работа поради " Национална
лотария ", ще бъдат наранени.
" Виждате какво е ситуацията. " Искаме да го заграбим " – това е ситуацията. Колко бизнеса са заграбени до момента ", пита Божков. И прибавя, че се познава с Делян Пеевски, поради който има подозрения, че се случва всичко, само че прецизира, че с депутата от Движение за права и свободи нямат спорове.
Освен това, той признава, че при продажбата на Нова телевизия е спрял за малко рекламния бюджет на " Национална
лотария " и споделя и за какво – тъй като малкия екран не е желала да подхване тематиката с предходния законопроект на Валери Симеонов и да покаже гледните точки по обстоятелствата в него.
А какво стана в това време в Комисията по
хазарта - научете в този материал!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР