Защо Тръмп може да поиска да премести процеса по обвинението в Джорджия във федералния съд

...
Бившият президент Доналд Тръмп може да поиска премахване“ на наказателното
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп „може да поиска премахване“ на наказателното си дело в окръг Фултън, Джорджия, във федералния съд, неговият адвокат уведоми местния съд в четвъртък.< /p>

Тръмп ще бъде шестият от 19-те обвиняеми по делото, които искат да преместят делото си във федералния съд, след като бяха обвинени през август, че са действали като „престъпно предприятие“ в предполагаемите им усилия да отменят резултатите от изборите в Грузия през 2020 г. .

Неговите съподсъдими, които искат отстраняване, включително бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус, твърдят, че делото включва действия, извършени в качеството им на федерални служители или от името на федерален служител: Тръмп.

други обвиняеми настояват, че не са извършили нищо лошо.

Ако делото бъде преместено във федералния съд, потенциалните съдебни заседатели ще бъдат привлечени от предградията и извънградските райони отвъд Атланта - области, където демократите са много по-малко представени.

Тръмп, републиканец, се оплака в публикации в социалните медии, че прокурорите в Атланта и Ню Йорк са му повдигнали обвинения в опит да обжалват пред своите бази.

В случая в Ню Йорк Тръмп се пледира за невинен на 4 април по 34 обвинения за престъпление, фалшифициране на бизнес досиета, свързано с предполагаемо плащане на „потайни пари“, направено дни преди изборите през 2016 г.

>

Неговите адвокати по този случай също поискаха отстраняване от федералния съд, но бяха категорично отхвърлени. Американският окръжен съдия Алвин Хелърщайн написа в решението си от 19 юли, че не вярва, че плащанията, извършени на бивш адвокат на Тръмп – записи от които са централни за обвиненията по това дело – са били свързани със службата на Тръмп като президент.

„Тръмп не успя да докаже, че поведението, обвинено в обвинителния акт, е за или свързано с каквото и да е действие, извършено от или за президента под цвета на официалните действия на президент“, пише Хелърщайн в Ню Йорк случай. „Тръмп също не успя да докаже, че има оцветена федерална защита срещу обвинителния акт.“

И в двата случая, дори ако бъдат преместени във федералния съд, обвиняемите ще бъдат съдени съгласно държавните закони. Те няма да могат да получат президентски помилвания, които се прилагат за федерални престъпления.

Тръмп също е обвиняем по две федерални дела и също се е признал за невинен в тях. Специалният прокурор Джак Смит обвини Тръмп в 40 престъпления, свързани с „умишлено задържане“ на информация за националната сигурност след напускането на Белия дом, и в четири престъпления, свързани с предполагаеми опити за прекъсване на мирното предаване на властта след изборите през 2020 г.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР