Защо толкова много хора имат толкова лошо отношение към парите?

...
Защо толкова много хора имат толкова лошо отношение към парите?
Коментари Харесай

Кой е най-добрият начин да станете богат?

Защо толкоз доста хора имат толкоз неприятно отношение към парите ? Има най-малко няколко отговора на този въпрос, които могат да бъдат дадени в границите на секунди: незадоволително познания, прекомерно доста информация, объркваща информация или просто липса на интерес.

Каквато и да е повода, ясно е, че доста младежи не следват най-ефективния път към благосъстоянието, а точно - вложенията на фондовите пазари.

Да знаете по какъв начин да употребявате парите за вложения през днешния ден, тъй че да печелите повече в бъдеще, може да бъде сложна задача за новак, само че това е превъзходен метод да се обезпечи устойчиво финансово бъдеще.

Когато погледнете класацията на Forbes за най-богатите хора в света, ще видите милиардери като Уoрън Бъфет, които са натрупали своето благосъстояние само от вложения на фондовите пазари. По-голямата част от останалите в тази ранглиста също вземат участие интензивно в търговията с акции, въпреки това да не е толкоз очевидно.

Освен това последното изследване на Gallup , извършено през април 2019 в Съединени американски щати, сподели, че към 55% от възрастните американци са заявили, че имат акции на най-малко една компания.

В България нещата седят по напълно друг метод. Последното изследване в тази тенденция, извършено през 2017 година, сподели, че под 10% от българите влагат в борсови принадлежности или взаимни фондове.

В същото време отварянето на капиталова сметка Ви дава достъп до най-голямото средство за печелене на пари в историята на света. И не е нужно да сте богати, с цел да го вършиме. С Admiral Markets можете да започнете със суми от единствено €1.

Защо да би трябвало да инвестирате?

Първият и най-лесен отговор на този въпрос е - с цел да подобрите финансовото си положение. Разбира се има и доста други вероятни отговори като:
Защита от инфлация Пенсиониране Осигуряване на обучение на децата Търсене на по-висока рентабилност от лихвите по банкови депозити Генериране на капитал за огромна покупка
Всеки вложител евентуално има своя самостоятелна цел, която желае да преследва в своите вложения на фондовите пазари.

Инвестирайте в този момент - няма да станете по-млади

Помислете какво би станало, в случай че бяхте почнали със сума от 10 лева седмично преди 5 години? Да кажем, че при междинна възвръщаемост от 8% в този момент бихте имали хиляди долари. Всичко това с вложения от малко повече от 1 лева дневно!

Въпреки лудите придвижвания на фондовите пазари най-хубавото нещо, което можете да извършите, е да мислите дълготрайно и да започнете да инвестирате рано:
Ако инвестирате 10 лева . на седмица: След 1 година ще имате 541 лв; след 5 години 3173 лв; след 10 години 7836 лева Ако инвестирате 20 лева . на седмица: След 1 година ще имате 1082 лв; след 5 години 6347 лв; след 10 години 15672 лева Ако инвестирате 50 лева . на седмица: След 1 година ще имате 2705 лв; след 5 години 15 867 лв; след 10 години 39181 лева
Тези числа са при упоменатата нагоре междинна рентабилност от 8%, която е изцяло постижима.

Тук може би би трябвало да отбележим, че междинната годишна рентабилност на американския необятен показател S&P 500 за интервала 1926 - 2019 година е към 10%. Откакто през 1957 година показателят съдържа 500 компании тази рентабилност е жестоко към 8%.

Следователно, просто с една инвестиция в S&P500 Вие можете да очаквате междинна годишна рентабилност като тази, която споменахме нагоре. При това няма да Ви е нужно доста време за изследване на обособени компании и разнообразни борсово търгувани или взаимни фондове .

Един съвет от Уорън Бъфет - един от най-популярните вложители:

" По мое мнение, за множеството хора най-хубавото нещо, което могат да създадат е да имат индексен фонд на S&P 500...Така си имате работа с нещо, фундаментално преференциално. "

Не си търсете повече оправдания

Въпреки че някои хора са лимитирани от събитията, доста в никакъв случай няма да тръгнат по пътя на благосъстоянието просто, тъй като имат неприятни практики с парите. Те биха похарчили своите средства за всичко друго, което няма да им даде опция за рентабилност, само че не биха ги вложили на фондовите пазари, тъй като било рисковано, да вземем за пример.

Ако сте в 20-те или 30-те си години, то към момента имате задоволително време, с цел да си поставите нападателни капиталови цели. Първата стъпка е - разберете кои в действителност са Вашите извинения и ги премахнете.

Ето и някои от постоянно срещаните извинения и оправдания:
Има толкоз доста акции, толкоз доста способи да купувате и продавате акции и толкоз доста хора дават разнообразни препоръки. Изглежда прекомерно мъчно. В този случаи множеството хора са нерешителни и се пробват да се скрият зад " компликацията ". Реално видяно всяка нова тематика наподобява прекомерно сложна първоначално. Решението е да намерите източници на информация и да започнете да се обучавате. Не желая да купя на върха на пазара. В този случай Вие към този момент имате известни знания за пазара, само че към момента нямате задоволително опит. Можете да избегнете това опрощение като започнете да инвестирате автоматизирано избрана сума всеки месец. Не съм вложил в нищо, защото има прекомерно доста благоприятни условия да вложа парите си в дълготраен проект. Знам, че би трябвало да влагам, само че акциите ме тормозят. Проблемът тук е, че евентуално смятате, че би трябвало да контролирате всичко, само че в реалност постоянно се получава по този начин, че пасивните вложители могат да получат по-добра възвръщаемост от прекомерно дейните. Поради неналичието на познания и опит на фондовите пазари, не желая да изгубя мъчно извоюваните си пари. Иронията тук е, че в действителност всеки ден, в който не сте вложил, Вие губите пари заради инфлацията. Вероятно няма да осъзнаете това, до момента в който не влезете в 70-те си години, а в този миг към този момент ще бъде прекомерно късно. Таксите са огромна част от вложенията. Имам единствено дребна сума за вложение, тъй че таксите за търговия могат да обиден съществено моята възвръщаемост. Много хора живеят в цялостна илюзия като бъркат търговията с акции и вложенията. Когато сте дълготраен вложител и изберете благонадежден финансов медиатор, таксите Ви надали ще са сериозна тежест.
Всяко едно от изброените нагоре оправдания няма да Ви помогне да станете по-богат. Напротив, най-вероятно ще Ви подтикне към това да държите Вашите спестявания в банка или " под дюшека ", където те ще бъдат непрекъснато изяждани от инфлацията.

Как да започнете вложения?

Инвестирането е метод да отделите пари, до момента в който сте заети със личното си всекидневие и да ги накарате да работят за Вас по този начин, че да видите изгодите от тях в бъдеще. Целта е да вложите парите си в един или повече активи с вярата те да нарастват във времето.

Първото, което би трябвало да извършите, с цел да започнете вложения е да изберете лицензиран и контролиран брокер като Admiral Markets и да преминете през следните две елементарни стъпки:
Отворете сметка за вложения на фондовите пазари. Изтеглете платформа за вложения на фондовите пазари.
Вече сте подготвени да започнете вашите вложения в акции или други активи. Все отново преди закупите даден финансов актив, е добре да определите още три неща, които всеки вложител би трябвало да реши самостоятелно за себе си:
Размер на първичната инвестиция Лични финансови цели Лична приемливост към риск
Дефинирането на тези три самостоятелни фактора ще Ви помогне да се насочите към даден клас активи, даже към тъкмо избрана акция на компания или стопански бранш.

След като сте фиксирали тези три детайла, към този момент може да се насочите към най-интересната част от вложенията на фондовите пазари, а точно покупката на акции, облигации, борсово търгувани фондове и други финансови принадлежности, на които сте се спрели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР