Защо точно овесена каша ? Овесената каша е изключително здравословна.

...
Защо точно овесена каша ? Овесената каша е изключително здравословна.
Коментари Харесай

Какво Да Ядете Всяка Сутрин, За Да Отслабнете ? Най- Евтината Закуска За Стопяване На Всички Излишни Килограми

Защо тъкмо овесена каша?

Овесената каша е извънредно здравословна. Ако мислите, че каша се яде единствено за закуска не се лъжете. Вместо заран може да консумирате и като допълнение към обяда и вечерята или да вършиме сладки десерти въз основа на овесените ядки.

Дълго ще бъдете сити

Ядките, които съдържа каша работят тъй че усилват размера на количеството на храната, която сме въвели в стомаха, поради което дълго ще бъдете сити. Освен това овеса подтиква храносмилането и форсира метаболизма.

Намалява холестерола

Богата е със здравословни нишки, по тази причина кашата има свойство да събира всички мазнините за себе си. По този метод се понижава холестерола в кръвта и сърцето и кръвоносните съдове са доста по-здрави.

Намалява кръвното налягане

От всички ястия, с които можете да намалите налягането, овесната каша е най-мощната рецепта. Ако постоянно консумирате, билковите нишки в нея ще ви оказват помощ да намалите кръвното си с цели 30%.

Намалява риска от рак

Продуктите от цяло зърно понижават риска от рак на дебелото черво, демонстрират редица проучвания.Освен това, овесът понижава риска от рак на гърдата, простатата и яйчниците.

Изобщо не е скъпа

Супер наслаждение за стомаха, само че и портфейла. Само за 10 лв. можете да закупите огромна опаковка овесени ядки, от които ще закусите цяла седмица.

Как да подготвите овесена каша?

За 1 порция със междинна величина имате потребност от:

50g овесени ядки
150ml вода
150ml мляко
Плодове по избор (1 банан, 1 ябълка, чаша горски плодове)
Мед и канела

Млякото, водата и овесените ядки поставете да се варят на междинна температура. Когато сместа получи плътностт, прибавете плодовете, нарязани на кубчета.

Изчакайте да заври, разбъркайте и изсипете в паница. Накрая прибавете мед и подправки.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР