Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е сложила подпис под

...
Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е сложила подпис под
Коментари Харесай

Демократите питат: Защо Фандъкова не се подписа под доклада за водата за Перник?

Защо столичната кметица Йорданка Фандъкова не е поставила автограф под отчета за решението да се пренасочи вода от язовир " Белмекен " към Перик? Този въпрос слага групата общински съветници на " Демократична България " (ДБ).
Според Демократична България, автограф са поставили единствено двама общински съветници от групата на ГЕРБ – Прошко Прошков, който в предходния Общински съвет влезе с квотата на Реформаторския блок и Георги Георгиев. Демократите припомнят, че Фандъкова уверявала, че ще е поръчител за предлагането на Министерския съвет.
" Ще поддържа единствено решение за  Перник, което дава 100% гаранции за софиянци ", съобщи на предното съвещание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне към СОС кметът Фандъкова. По какъв метод поддържа тя решението, без да се подпише под предлагането до СОС, питат демократите.
" Подкрепата на общинските съветници на Демократична България за решаването на рецесията в Перник не предстои на подозрение. Смятаме, че никой в този общински съвет не би отказал вода на нуждаещите се. Държим обаче ясно да заявим отношението си към безочието на ръководещите ", се споделя в формалната позиция на демократите.
  " Общинските съветници от Демократична България ще подкрепим решение за попречване на филантропичната рецесия в  Перник, но настояваме госпожа Фандъкова, която, с изключение на столичен кмет, е и заместник-председател на партия ГЕРБ, докарала рецесията в  Перник, да спре да се крие зад съветниците от групата си и да поеме лична отговорност за импортирания в СОС отчет. Това може да стане единствено в случай че постави подписа си под него. В противоположен случай ще продължим да имаме министър председател, който се крие зад министрите, министри, които се крият зад кмета, кмет, който се крие зад общинските съветници и общински съвет, трансфорат в гумен щемпел на едно подмолно и неспособно ръководство ", прибавят демократите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР