Защо служебният министър на президента Румен Радев - Стефан Янев,

...
Защо служебният министър на президента Румен Радев - Стефан Янев,
Коментари Харесай

Червеният журналист Стоил Рошкев: Как Янев обслужва Румен Радев като се прави на невидим

Защо служебният министър на президента Румен Радев - Стефан Янев, се прави на Невидимия. На този въпрос дава отговор журналистът от алената телевизия БСТВ Стоил Рошкев, който е пореден в рецензиите си към Радев и компания. Според журналиста служебният министър председател обслужва президента и претендент за втори мандат Румен Радев като се прави на незабележим. Повод за коментара му е заплахата Българска социалистическа партия да бъде изгонена от алената централа поради насъбрани отговорности. В тази връзка преди време регионалният шеф съобщи, че нямало да се стигне чак до там, само че пък от служебното държавно управление считат, че алените би трябвало да си платят със задна дата. В пушилката към драмата на Българска социалистическа партия изплува и обликът на министърката на районното развиване Виолета Комитова, която е захапала бесепарите за наема.

Както ПИК заяви, Рошкев прикани от ефира на алената телевизия да не се гласоподава за Румен Радев, закачвайки се за отвращение на фен от президента.

Ето коментара на Рошкев във връзка колаборацията сред президент и служебния му министър председател:

ЗАЩО СЛУЖЕБНИЯТ ЯНЕВ съдебна експертиза ПРАВИ НА невидимия?
1. СКРИТ КАТО ПОДВОДНА МИНА
Има цялостен дял книги със заглавие „ Невидимия”. Рисувани са комикси. Снимани са филми по тематиката. Да не приказваме пък за клиповете на песните с тоя претекст. В тях иде тирада, като цяло, за особена аберация (дефект, отклонение), при която основният воин, Невидимия, пробва да измами огромния колектив, че участва тук-и-сега, че е налице. Че го има. Макар да го няма. Той е фантом.
Такъв фантом ли е служебният Янев?
Даже не го назовавам министър председател. Понеже този възхитителен службаш с пламенни черни сенки под очите като че ли се е скрил като подводна мина под кораба (например „ Вера Су”). В това време патронът му Радев свети ли, свети над водолинията като кубе на шамандура с наизустени речи.
Помнел Радев, знам от сигурни източници, по 3-4 страници наизуст. Робот, братче. Няма страст, няма гримаса, единствено – придвижване на устните, от които, с притискащ гранатометен тембър, излиза... ВОЙНА.

Да, от устата на Радев излиза най-много война. Самоцелна, неплодотворна. В това съм се убедил. Неслучайно предаването, което повеждам по БСТВ „ Думата е ваша” (най-рейтинговото междувпрочем по данни от YouTube) към този момент седмица, откогато е спряно. Познайте за какво? И познайте от кого?

2. КОМИТОВА Пожарна охрана ПАНТОФКИ

Но, така или инак, мъжът на военачалник Деси не е основна тематика на моя текст. Продължаваме да приказваме за невидимия Янев.

Ето, един от водачите на протестиращите строителни компании, блокирали Триъгълника на властта, разяснява сутринта по тв приемника: „ Само в кабинета на министър-председателя могат да се решат стабилно проблемите, а не при договаряния с Комитова.” Имах си хас да се решат проблемите при госпожа Комитова, която, знам също от сигурни източници, се разхождала из строителното ведомство по... пантофки. Като принцеса. Да, по пантофки, съвсем като несериозната боса пчеличка Мая в Народното събрание.
Странни персони се придвижват из коридорите на властта.

Тази същата забавна глава на строителното министерство, под чадъра на Невидимия, който пък е под чадъра на Рецитатор Радев, значи, предложила на емисари на Българска социалистическа партия (така, както си е обута в приказно нежни пантофки, апелирам ви се, да, по този начин, предложила на 130-годишната Българска социалистическа партия, чиито предтечи са построили уютния ѝ министерски кабинет), да сключат съглашение за заплащане със остаряла дата. За фиктивен освен това наем. Именно. За „ Позитано” 20 става дума. Всеизвестната партийна централа на Българска социалистическа партия. Познайте натискът от коя посока нахлува? И познайте от кого?

4. КАКВИ СА ФАКТИТЕ
Почти всички към този момент научиха, дори и уважаваните пенсионери, които, не знам за какво, не смеят да гласоподават електронно (сякаш машината хапе), че регионалният шеф на София, назначен от Рецитатор Радев, е извадил изпълнителен лист. И гони Българска социалистическа партия от постройката на „ Позитано” 20.

Предвид предизборната конюнктура, регионалният бай Митко побърза да се оправдае, че Българска социалистическа партия не е застрашена от изпъждане. „ Не! – вика бай Митко – Българска социалистическа партия не е застрашена от изпъждане...”
Ама... Хич.

Защо тогава Комитова нервничи с пантофка по пода, че Българска социалистическа партия е неотложно да подписа авансово съглашение, при което би трябвало да се платят 30 на 100 от една имагинерна сума? Това едно.

Второ. Аз, като публицист с опит от Българска телеграфна агенция, БНР, Българска национална телевизия, плюс НСРТ и Съвет за електронни медии, а понастоящем към момента - БСТВ, не е като да не поназнайвам тоя и оня човек.. Файлът ми с всемирен телефони е от близо 6000 страници... Хайде, да не споделям цяла, само че половин България. Даже (на смешка написано) някои от най-важните номера съм ги изтрил целеустремено от персоналния си телефон, да не би в прилив на ярка наслада на Нова година примерно да взема да им звънна и да им кажа нещо, което не би трябвало... Да ме арестуват и впрочем.
Та аз, като публицист с въпросното необозримо голям брой телефонни номера в бележника, взех, че се посъветвах с адвокати, учили и преподавали освен в Софийския университет, УНСС, само че и в Кембридж. Даже до човек на Венецианската комисия стигнах.
Какво ми споделиха тези уважавани дами и господа по проблема „ Рецитатор Радев – Невидимия – Комитова против „ Позитано” 20?
Казаха ми следното (всичките адвокати, мъже и дами, до които се допитах):
5. КАКВО БИ МОГЛО ДА БЪДЕ РЕШЕНИЕТО?
В актуалният проблем, Рошкев, разкриха маститите спецове (но не като лъжливия Спец от НАП-а), четирима на брой, би трябвало да се вземе под внимание, че никоя друга партия – с изключение на Българска социалистическа партия – не е получила изпълнителен лист за централата си, брато.
Да – продължиха юристите, – Рецитатор Радев се пробва да клъвне и Движение за права и свободи, само че това стана след това. Докато при Българска социалистическа партия акцията е задействана още пролетес. Помисли, Рошкев, обърнаха ми внимание юристите, – другите: ГЕРБ, Атака, НФСБ, ВОЛЯ, нямат ли отговорности? На тях пуснаха ли им изпълнителен лист? Само на Българска социалистическа партия ли? Защо ли?
След това, викат спецовете: Няма по какъв начин Комитова да приказва за задна дата.
Хмм, взех да премислям, до момента в който юристите не спираха с разсъжденията:
Подчинените понастоящем на Невидимия Янев се вършат на забавни по Закона за отговорностите и договорите (ЗЗД). Обаче Българска социалистическа партия и въобще партиите са по профилиран закон – за политическите партии (ЗПП). Повтаряме, ЗПП. Но! Тук има едно „ но”, прецизираха юридическите спецове, врели и кипели в законодателната власт – има несъгласие.
На повдигнатите ми в символ на недоумение плещи един от тях, остарял мой сътрудник от специалността “Българска филология”, трансферирал се след това в специалността „ Право”, дори се базира на отколешния Платон, дето дружно учехме преди време:
„ В разговора на Платон „ Държавникът”, рече към този момент достолепният правист, законите са несъвършено средство, които биха подкрепили съвършените ръководещи. За сметка на това в късния му разговор „ Закони”, в случай че си забелязал, липсва религия, че съществуват съвършени ръководещи. По тази причина там стремежът е да се създадат съвършени законите и институциите, гарантиращи здравомислещ разсъдък.”
В тоя смисъл Българска социалистическа партия да не разчита, вика юристът, на „ инцидентно систематизиране на делата”. Същото ме посъветваха, като цяло, и останалите спецове.
Но за какво? - учудих се отново.
Отговориха ми още веднъж умело: Дали съдията ще отсъди по първия закон (ЗЗД) или по втория закон (ЗПП) го взема решение несъвършеният човек, а не съвършенният закон, нали по този начин, а? Ха-ха! Уж по инцидентно систематизиране на компютъра. А кой е Човекът понастоящем, а? Ха-ха.
Тогава какво? – объркан бях от тия всевъзможни юридически еквилибристики.
Тогава – споделиха ми всичките солидни адвокати, до които се допитах (пожелали да останат анонимни, защото някои от тях дори се надяват да ги ръкоположат за конституционни съдии), има един излаз.
На въпроса ми „ Какъв е тоя излаз?”, отговорът беше:
6. ЯНЕВ ДА НЕ съдебна експертиза ПРАВИ НА НЕВИДИМ
Действително това беше отговорът: „ Служебният министър председател Янев да не се прави на незабележим!”
Как по този начин? – изумен бях.
Ами ей по този начин, обърнато ми беше внимание. Ако Служебният министерски съвет, респективно Невидимия, респективно Рецитатор Радев желае да показва, че е доброжелателен, дано излезе с решение.”
Какво решение? – Все още не схващах.
Решение по предложение на принцесата с пантофките [Комитова], с което да анулира отговорностите!, дадоха отговор ми спецовете.
Аха-аааа, чак в този момент схванах. Значи Министерски съвет, управителен от Невидимия да каже - Българска социалистическа партия няма отговорности, по този начин ли?
Точно по този начин - споделиха. - В противоположен случай, щом Невидимия не споделя това, значи Рецитатор Радев се заяжда с Българска социалистическа партия и те на вятъра го поддържат.
Разбрах - потвърдих.
Като бонус един от юристите, до които се допитах, дори ми описа вица за Жената котка и Невидимия. Те правили секс на покрива на умопомрачително висок небостъргач, надалеч от хорските погледи! - Ухили се маститият правораздавател: - Прелетял обаче оттова Светкавицата, от дълго време бил навит на Жената котка и – бам – гледа я гола в съответната поза. Светкавицата се възползвал, след това отново отлетял. А Жената котка се учудила – абе, Невидим, какво става? Не знам, рекъл Невидимия, обаче някой ми скъса задника.
7. ИЗВОД
Вие си го направете.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР