Защо сега затварят училищата и университетите? Събирането на студенти на

...
Защо сега затварят училищата и университетите? Събирането на студенти на
Коментари Харесай

Проф. Петко Тодоров: В медиите има пране на пари и съдействие на управляващите в него

Защо в този момент затварят учебните заведения и университетите? Събирането на студенти на едно място и основаването на дух на публичните процеси може да промени нещата. Докато не стартираме да оценяваме хората по качествата им няма да има разцвет в страната. Властването би трябвало да е ръководство, а не властване, каквото е в този момент. Медиите са пране на пари – за 2 милиарда да се продава телевизия. Има пране на пари и подпомагане на ръководещите в него.
Медиите би трябвало да упражняват и надзор. Българските медии не вършат това. Това е най-голямата рецесия на медиите, която сме постигнали. Когато доверието е ниско е по-страшно от икономическата рецесия, тъй като медиите са недофинансирани.

Сега се приказва, че за 2 милиарда ще бъде купена медия, само че дали единствено това ще бъде купено. Ние можем да си създадем оценка какво коства медията.

Властта позволява влизането на компании не за облага, а за оказване на въздействие. Какво още се купува - бъдещето ще покаже. Но няма опозиция и няма публично мнение.

Грижат за националната сигурност на България би трябвало да има реакция. Не единствено националните медии, само че и всички би трябвало да имат отношение към националния блян.

Законът за радио и телевизия у нас е от 1998 година, а в този момент са препоръчани 24 –тите промени в него. В Европа няма такива кръпки по законите. Дори не се знае кой ги е написал. Никой не знае кои са създателите на предложенията, написа Съвет за електронни медии и БНР, само че никой съответно.

Въвежда се разбиране „ качествена публицистика “. Такъв термин няма, тъй като няма ясни критерии за това. Освен това заменят думата „ дотация “ с думата „ трансфер “. С тези промени се залагат циклични рецесии в БНР и Българска национална телевизия. Има решение в редица европейски страни – организационен закон за националните медии.

Записано е в поправките още, че заплатите им ще са към 4500 лева, същите като тези на депутатите от Народното събрание, и всяка една от девойките от Съвет за електронни медии ще има личен автомобил. Нека живеят в комфорт, само че кой дефинира качеството на това което те вършат.

В условията към публичните медии даже не е записано да се стремят да провокират публично мнение по някакви публични въпроси.

Аз съм един от хората на който „ Репортери без граници “ изпраща анкетата си с 60 въпроса и всяка година го попълням. Не е нужно да има убити публицисти, задоволително е да има смазани публицисти.

На фона на страха се правят свободиите, за които Томислав Дончев. Свободно приказва за идващите 10 години – за 50 милиарда и така нататък

Въпросът е основно до собствеността на медиите, тя командва тяхното наличие. Самият Бойко Борисов беше медиен план. Всички досегашни такива планове се оказаха провалени от водачите си – СКАТ, АТАКА. Говоря и за Борисов, за който има дисертация за плана, който го направи военачалник на страната.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР