Защо се потим когато тялото ни е в покой?Изпотяването представлява

...
Защо се потим когато тялото ни е в покой?Изпотяването представлява
Коментари Харесай

Защо се потим през нощта

Защо се потим когато тялото ни е неподвижен?

Изпотяването съставлява дискомфорт за доста от нас и е мотив за терзание на редица хора изключително през летния сезон, само че то е натурален метод за изстудяване на тялото. По този метод организма съумява да поддържа естествена вътрешна температура.

Когато сме по-активни, натоварени или спортуваме, започваме да се потим по-обилно. Но за какво се потим през нощта, когато тялото ни е неподвижен? Основните и най-често срещани аргументи за това може да са няколко, написа.

Нека забележим кои са аргументите за нощното изпотяване в идващите редове:

Приемане на лекарства

Определени медикаменти имат като непряк резултат несъразмерното изпотяване, което може да се следи и през нощта. Такива са да вземем за пример множеството антидепресанти или медикаменти за високо кръвно налягане, като измежду страничните им резултати са засягане на някои мозъчни центрове, виновни за секрецията на потните жлези и телесната температура.

Менопауза

Всяка жена изпитва този интервал от живота си, който се характеризира с редица промени в тялото. Обикновено стартира към 40-те или 50-те години, като при всяка жена е самостоятелно. Най-голямата смяна е стопирането на менструацията на дамата и настъпване на хормонални промени. Именно съмнението в хормоналния статус може да аргументи това щедро нощно изпотяване.

Препоръчва се да редуцирате потреблението на кофеинови и алкохолни питиета, както и на пикантните храни, с цел да намалите и тези признаци на нощно изпотяване.

Стрес и обезпокоително разстройство

Стресът и безпокойството повлияват на цялостното ни положение както душевен, по този начин и физически. При поява на прекомерно безпокойствие могат да се появят някои признаци, измежду които изобилното изпотяване даже и през нощта, под паника офанзиви, учестено дишане и интензивен пулс, отрицателни мисли и така нататък

Настъпила зараза

Обилното изпотяване, обвързвано с тресчица, може да посочва за настъпила зараза - вирусна или бактериална. Те може да алармират и за съществуване на вътрешни инфекции на някой орган или тъкани. Ако внезапно установите прекалено изпотяване по време на сън, целесъобразно е в най-кратък период да се консултирате със своя доктор.

Повишена функционалност на щитовидната жлеза

Медицинското название на казуса е хипертиреоидизъм и съставлява производство на повече от нужните хормони на щитовидната жлеза. По този метод се форсира метаболизма, което довежда и до нараснало изпотяване. Дотук може всичко да ви звучи като сбъдната фантазия за едва тяло, само че това не е действителността. Всъщност ускореният метаболизъм може да е повода за редица болести, както и непълноценно асимилиране на питателните субстанции от храните.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР