Защо се нахвърляме върху шоколада и сладките изкушения, когато сме

...
Защо се нахвърляме върху шоколада и сладките изкушения, когато сме
Коментари Харесай

Учените откриха защо ядем шоколад когато сме нервни

Защо се нахвърляме върху шоколада и сладките изкушения, когато сме уплашени? Японски екип разпознава отговорните за това неврони, оповестява Франс прес.

Агенцията цитира изследване на Националния институт за физиологични науки в префектура Аичи. Ръководителят на екипа Ясухико Минокоши е направил проби с опитни мишки. От тях станало видно, че невроните, които реагират на стрес, когато са задействани, стартират да изпитват и апетит за захари. При сходни условия гризачите изяждат три пъти повече захари от естественото. В същото време те понижават на половина поетите мазнини посредством храната.

Това е първото изследване, което образно илюстрира желанията на мозъка за захари и мазнини.

" Мнозина се усещат отговорни, че когато са уплашени, прибягват до сладките лакомства. Те мъчно си простят, че не могат да устоят на изкушението ", декларира Ясухико Минокоши. Ученият акцентира, че хората нямат виновност, а това е естествена реакция на техните неврони.

Екипът на Ясухико Минокоши към този момент се е съсредоточил върху намирането на характерната молекула в невроните, виновна за пораждането на апетит за сладки изкушения при стрес.

При нейното премахване в вероятност би помогнало за сполучливата битка против затлъстяването и намаляването на потреблението на захарни произведения. И противоположното - активирането на молекулата ще помогне на пациентите, които употребяват прекомерно доста мазнини. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР