Защо се множат респираторните заболявания? Темата коментира пулмологът д-р Александър

...
Защо се множат респираторните заболявания? Темата коментира пулмологът д-р Александър
Коментари Харесай

Пулмолог коментира защо има ръст на респираторните заболявания

Защо се множат респираторните болести? Темата разяснява пулмологът доктор Александър Симидчиев.

“След като бяхме затворени около пандемията, хората в този момент желаят да се социализират повече. Общува се доста, което разрешава на респираторните вируси да се популяризират ”, изясни докторът.
По думите му респираторно-синцитиалният вирус е по-опасен за деца. “Той провокира повече недоволства със свистене и свирене в гърдите ”, сподели доктор Симидчиев.

Грипът също не е лек, безапелационен е той.

“Най-същественото нещо е да имаме висока степен на внимание, в случай че имаме признаци ”, предизвестява лекарят. “Симптомите идват 24 часа по-късно, в сравнение с става заразно едно дете ”, изясни още той.
Лечението при грип, ориентирано към причинителя, може да бъде от два вида - единият е под формата на сироп или таблетки, а другият - с инхалатор.

“Те обаче се ползват единствено при грип ”, уточни доктор Симидчиев.

Той предлага да се направи тест, с цел да се ревизира дали боледуваме от грип или от вирус .

Грипа може да разпознаем по признаците - болежка в мускулите и очите, внезапното начало, са измежду първите знаци.

“Ваксините, които са приложени задоволително рано, отстраняват опцията да боледуваме тежко. Те изискват към 2 седмици да се развие имунитет ”, изясни лекарят. Той е безапелационен, че по време на пик на заболелите, също може да се сложи ваксина. “Широкоразпространена илюзия е, че не може ”, сподели доктор Симидчиев.
Като член на “Демократична България ” доктор Симидчиев разяснява и възможностите за сформиране на държавно управление с втория мандат. “Надявам се всички да имат малко разсъдък, да подходят към процеса систематично. Важно е да се сформира държавно управление, в което салдото на ползите на всички партии в Народното събрание ще бъдат значително покрити ”, сподели той. “ДБ ще бъде градивна. Ще предлага решения. Няма да чертае толкоз доста червени линии, отвън тези, които виждаме, че от дълги години не се случват ”, добави той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР