Защо повечето от нас не обичат да изпращат имейли, но

...
Защо повечето от нас не обичат да изпращат имейли, но
Коментари Харесай

Защо предпочитаме съобщения пред имейли

Защо множеството от нас не обичат да изпращат имейли, само че нямат нищо срещу и доста повече избират да изпращат персонални текстови известия, пита редакторът на Военновъздушни сили, Брайън Луфкин. Начинът, по който избираме да споделяме, приказва доста повече, в сравнение с си мислим. И двата метода на комуникация ни разрешават да поддържаме връзка, само че до момента в който електронната поща постоянно ни лази по нервите, текстовите известия през днешния ден са по-популярни от всеки път. 

Не беше толкоз от дълго време времето, когато електронната поща беше доста модерно за поддържане на връзка. Само преди няколко десетилетия, всички ние бяхме щастливи да получим имейл, посочва The Atlantic. AOL, интернет порталът, който беше извънредно известен в Съединени американски щати и Канада през 90-те, даже приветства потребителите си с радостно съобщение  " Имаш поща! " при влизане.  Но славата й беше краткотрайна и доста от нас към този момент имат същинска злост към входящата си поща. Защо се получава по този начин?

Имейлът е формален, скучен и нежелателен

Сега, единствено един ден отвън работа ни кара да се опасяваме да отворим електронната си поща, за да не се попаднем на куп нови имейли, които чакат учтиви отговори, премислена противоположна връзка и ненадеждни обещания да " се чуете ", " да проучите въпроса " и така нататък. Електронните ни пощи са залети от дълга верига от послания, към които ние сме били просто закачени като адресат или пък някой си е направил въпреки всичко труда да сложи безличното послание " Уважаеми... (неизвестни читателю) ".

" Много хора се опасяват от електронната поща, тъй като това е канал за нежелана реклама, необятен набор от спам и неумолими опити да ни излъгват или да ни зарибят в нещо ", споделя Майкъл Стефаноне, професор по връзки в университета в Бъфало в Ню Йорк.  " Тези послания са нормално безлични или свързани с работа. "

Ейми Морисън, преподавател по бизнес писане в Университета Ватерло в Онтарио казва, че една от главните причини, с които електронната поща печели своите консуматори, е стегнатият формат на бюлетин, със своите конктертни полета " до " " от ", " заглавие " и " главно поле ". В тези ранни дни не всеки е имал имейл адрес или даже интернет. " Хората го употребяват за занимателна връзка, тъй като нямаше различен метод на поддържате връзка онлайн ". " Всички имахме тези глупави имейл адреси ", продължава Морисън.  " Трябваше да запомните и други глупави имейл адреси на други хора и в случай че имахте пет познати с имейли, всички се усещаха в действителност ужасно. Така беше преди. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР