Защо някои хора трупат килограми, макар че ядат много малко.

...
Защо някои хора трупат килограми, макар че ядат много малко.
Коментари Харесай

Лекарства и недоспиване водят до лесно напълняване

Защо някои хора натрупат килограми, въпреки че ядат доста малко. Защо пълнеят даже “от въздуха”? Отговор на този въпрос, който си задават доста хора, откриваме в публикацията на доктор Павел Евдокименко - ревматолог и психофизиолог, учен от Руската академия на науките (РАН), създател на повече от 12 книги. Според него има няколко аргументи за това човек да пълнее “от въздуха”. Ето най-интересните моменти от тази публикация.
“Да, по принцип човек пълнее, когато изразходва по-малко калории, в сравнение с приема с храната. Това значително е правилно, само че съществуват положения, когато човек натрупа килограми даже и да яде много-много малко”, твърди експертът. И изброява аргументите за това:

Първата причина: Недостатъчна функционалност на щитовидната жлеза - хипотиреоидоза
При това положение щитовидната жлеза създава незадоволително хормони и по принцип подобен човек, най-често дамите, стартира да натрупа наднормени килограми “от въздуха”. Съществуват външни присъщи признаци на хипотиреоидозата: подпухнало лице, “пухкаво” тяло. Какво да вършиме? Разбира се, посетете ендокринолог и евентуално той ще подбере най-подходящите медикаменти за щитовидната жлеза.

Втората причина: Продължителен стрес
Качването на килограми е реакция на организма. Ако човек пълнее поради стрес, той има закръглени бузи и коремче. Но приемът на успокоителни препарати може да предизвика в допълнение повишаване на килограми. Най-подходящият метод за битка с наднорменото тегло, провокирано от стрес, несъмнено, е придвижването - продължителните разходки или плуването.

Третата причина: Хронично недоспиване, бодърствуване
При недоспиване човек получава в действителност същия стрес, създават се стресови хормони и стартират да повишава килограми. И той компенсира недоспиването с приема на калорична храна. Затова се пробвайте по опция да организирате деня си по този начин, че да се наспивате. Това, естествено, не се отнася до хората с хронично бодърствуване. Д-р Евдокименко предлага при такава обстановка банкет на 5 валериана едновременно. И скоро ще заспите.

Четвъртата причина е приемът на медикаменти, техните странични резултати
Кои медикаменти водят до напълняване? Разбира се, преди всичко това са хормоните - тези, които се предписват на заболели с ревматични заболявания; женските полови хормони; доста от препаратите срещу нараснал холестерол, както и медикаменти за намаление на кръвното налягане.
Ако пиете някакво лекарство седмица, две, три, то най-вероятно няма да напълнеете от това. Но в случай че го приемате с месеци и години, доста постоянно наднорменото тегло ще е разследване от тези медикаменти.

Петата причина: Нарушена бъбречна функционалност
Често хората напълняват и от нарушена функционалност на бъбреците, черния дроб или поради това, че използват доста сол. Обикновено такива хора наподобяват по този начин: огромен стомах при изискване, че имат слаби ръце и крайници. Човекът не е пълен, само че коремът му е огромен, издаден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР