Защо никога няма да имаме трайно нещо хубаво в града

...
Защо никога няма да имаме трайно нещо хубаво в града
Коментари Харесай

Защо никога няма да имаме трайно нещо хубаво в града ни?

Защо в никакъв случай няма да имаме трайно нещо хубаво в града ни? Това попита читателка на Plovdiv24.bg . И си отговори: Защото не пазим. С години чакаме да бъде направено нещо хубаво, с години упрекваме общината и кмета, че нищо не се подхваща, с години ругаем властта и се заканваме. А когато нещата се случат, с лека ръка разрушавам. Чисто нови тротоари в градове и села, построени с доста средства и труд след дълги години очакване, незабавно биват заемани от безчет коли, бусове, селскостопанска техника, а пешеходците още веднъж са на пътното платно. 
Щом бъде асфалтирана някоя улица напълно, появяват се от ВИК, стартират да копаят, а по-късно никой в никакъв случай не управлява по какъв начин възвръщат нарушената настилка и тя съвсем незабавно пропада и се унищожава. А управлява ли някой компаниите, които отстраниха и по-късно пренаредиха паветата по ул. "Любен Каравелов ", с цел да се положат тръбите на ЕВН към Медицинския университет? Дали тази компания щеше остави в такова положение пътното платно, в случай че беше наета да извърши тази активност в друга страна, в Австрия да вземем за пример? Дали паветата щяха да хлътнат незабавно и да образуват десетки дребни и огромни ями, да не приказваме за количеството пясъци и прахоляк, които останаха след тях? Кой би трябвало да управлява такова предаване на обекта? Властите, компанията гарант? Къде са и каква работа правят те? Имат ли сили, или са смешни в безсилието си?
Само година, откакто бяха построени чудесните велоалеи в целия град, една от тях към този момент е унищожена. Мястото е чисто новият бул. "Васил Априлов " незабавно след колелото с ул. "Любен Каравелов " в посока Централна гара. Преди известно време една вечер, тръгвайки си от работа, забелязах багери и друга техника, струпани на това място. Започнаха да копаят съвсем на смрачаване, на изкуствена светлина. Сърцето ми се сви, както допускам и на други хора, които това лято съумяха да изпитат удоволствието да се придвижват с велосипед из града. 
След известно време минах още веднъж оттова. В разкопания сектор велоалеята беше възобновена с павета. Розови на цвят, като останалата част от нея, само че павета. И тъй като отсам очевидно минават коли, вижте от фотосите какво е положението на сектора през днешния ден. Днес към този момент изпитах яд. И запитвам отново - кой поръча това? Кой трябваше да управлява възобновяване на сектора? Управата на града има ли мощ да наложи някакъв надзор, санкция, насила даже, с цел да бъде осъществено нещо качествено? Или е слаба и немощна, и жалка до сълзи към този момент, както проличава от всичко, което с такава лека ръка се разрушава в града ни? Искрено се надявам медиите да се намесят и да потърсят отговори на тези въпроси.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР