Защо ни наляга сън по време на работа и как

...
Защо ни наляга сън по време на работа и как
Коментари Харесай

Как да се преборим със сънливостта на работа?

Защо ни наляга сън по време на работа и по какъв начин да се оправим с това, споделя ендокринологът, претендент на медицинските науки и откривател в Московския държавен университет, доктор Зухра Павлова в изявление за „ Спутник “, представена от БГНЕС.
Ако човек по никакъв метод не може да се „ разбуди “ на работното място, тогава най-вероятно просто спи малко и не съумява да си почине изцяло, сподели тя.
Какви са аргументите?
" Не става въпрос за стресови обстановки, като да вземем за пример такива когато човек е бил на път. Ако непрекъснато ви се спи, това значи, че си лягате късно. Хъркането също може да способства за лишаването от сън. Заради него човек спи на паузи и също не се наспива. Естествено, той ще пристигна на работа приспивен, с ниско равнище на успеваемост ", споделя лекарят.
В подобен случай е нужна стимулация от самото начало, като храна и разнообразни питиета.
" Това са чай, кафе и, за жалост, още по-лошо – енергийни питиета. Можете да видите все по-често по какъв начин хората пият тези питиета и без тях са нетрудоспособни. Някои вземат противоположен душ, с цел да се ободрят. Това води до намаляване на работата на надбъбречните жлези – на тях така и така им е мъчно, само че но още повече ги затрудняват енергийните питиета, стимулантите и студения душ “, споделя Зухра Павлова.
Как да решим казуса?
Най-разумно би било да се възстановява режима на сън. Но в случай че това не е допустимо, ще оказват помощ физическата интензивност и елементарната питейна вода.
" Най-ефективното и безобидно средство ще бъде физическата интензивност: разходка, малко тичане етаж по етаж по стълбите, лицеви опори, клякания. За къс интервал от време можете да стимулирате тялото безвредно като увеличите равнищата на кортизола и намалите напрежението. Много оказва помощ чистата питейна вода. Ако я пиете постоянно, тя оказва помощ да не се понижи равнището на интензивност. В същото време ходенето до тоалетната, което се постанова, когато човек пие задоволително вода, също оказва помощ на ободряването ", поучава Зухра Павлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР