Защо на Запад няма супер приложения като китайското WeChat? Заради

...
Защо на Запад няма супер приложения като китайското WeChat? Заради
Коментари Харесай

Защо на Запад няма супер приложения като WeChat? Заради Apple

Защо на Запад няма " супер приложения " като китайското WeChat? Заради Apple, твърди американското правосъдно министерство в обвиняване против компанията.

WeChat е несъмнено най-голямата мобилна апликация в света с над 1,3 милиарда консуматори - въпреки съвсем никой на Запад да не го употребява. В софтуерните среди е известно като " супер app ", защото за 13-те години, откогато съществува, от чат се трансформира в програмен продукт за " всичко " - заплащане, музика, шопинг, игри, наем на квартири, и други. 

В своето дело против Apple, в което упрекват компанията за антиконкуретни практики, американското правосъдно министерство изрича тезата, че компанията в Купертино съзнателно е блокирала развиването на такива приложения. Критикуват се и разпоредбите на App Store срещу  " мини стратегии ", които са дребни добавки на приложения - което е част от формулата на триумфа на WeChat. 

Разбира се, компанията на починалия Стийв Джобс твърди, че окуражава сходни приложения - WeChat в Китай и Tata Neu в Индия, само че те просто не се харесват в Съединени американски щати.

Според множеството специалисти западняците просто са привикнали да употребяват едно приложение за един вид работа дълго преди WeChat да стане известно. Някои и се нервират на прекалено много функционалности в едно приложение - по тази причина Зукърбърг извади Messenger от главното Фейсбук приложение и не ги постави вкупом с Instagram и WhatsApp.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР