Защо мъжете изневеряват, има ли някои общовалидни причини и кои

...
Защо мъжете изневеряват, има ли някои общовалидни причини и кои
Коментари Харесай

Ето 4 причини, заради които мъжете изневеряват на жените

Защо мъжете изневеряват, има ли някои общовалидни аргументи и кои са те? Всеки един от нас има своя история, изцяло самостоятелна. Ето за какво не одобрявам обобщенията. Така че вземете тази глава под внимание единствено като съществена теза, само че не като единствена.

Първа причина. От неустановеност
Когато мъжът не е сигурен във верността на „ половинката” си или е благоприятен за доста привлекателна жена, която заглеждат куп мъже, може да доближи до това възприятие на неустановеност, което му подшушва: „ Хей, тази жена няма в никакъв случай да бъде единствено твоя! Не се самозалъгвай! Някой ден ще се запознае с доста по-привлекателен и богат мъж от теб и ще я загубиш!”. Това пагубно гласче може да накара вашия мъж да стартира да се самодоказва, т.е. посредством изневярата си да се „ потвърди” като лидер и водач. За него тази невярност може да послужи и като „ спешен изход” при положение, че вие го изоставите.
Житейски образец: С. и Б. са влюбени и излизат дружно от година. Б. й предлага брак, само че С. още се колебае, тъй като е единствено на 24 и желае да стартира научна кариера. Същевременно е доста привлекателна и доста нейни сътрудници я ухажват. Независимо че тя показва усеща към Б., той се усеща нерешителен и когато С. му показва приятелката си Т., бърза да се озове в леглото с нея. След месец С. схваща за връзката сред Т. и Б. и се разделя огорчена с Б. Когато попитах Б. за какво го е направил, той сподели тъжно: „ Исках просто да си потвърдя, че дамите ме одобряват за прелъстителен, както мъжете одобряват С.”. Несигурността на Б. го е довела до две неточности – разлъка с Б., загуба на самоуважение поради една бегла връзка, която, както ми довери, даже не му е харесала.

Втора причина. От незрялост и липса на опит
Мъжете с дребен опит, както и дамите с дребен опит са „ лесна плячка” за изкушенията. Ето ви един удар върху мнението на моралистите, че първият опит би трябвало да придобием с брака. Един мъж с дребен опит ще бъде изкушен от разголената ви съседка, от атрактивната продавачка, от стриптизьорката, тъй като това, което не е изживял, ще бъде постоянно един вик към „ дивото” в него. Незрелият мъж се въздейства елементарно от мнението на близките – на приятелите си, на роднините, на дамите и доста елементарно може да престъпи границата сред разрешено и непозволено.
Житейски образец: Р. е двадесетгодишен, само че без значение от приятния си външен тип е доста свенлив и няма никакъв полов опит. Един ден се среща с Ф., която е импулсивна, с самостоятелен темперамент и доста лъчезарна. Ф. се влюбва в P., кани го на среща и стартират да излизат дружно. След към година се сгодяват публично. На една екскурзия Р. се среща с В. – сексапилна, червенокоса жена, по-голяма от него. В., която е разведена и търси развлечения, стартира да го съблазнява, разбирайки, че няма огромен опит с дамите, и Р. незабавно откликва. Струва му се, че пред него се е разкрил един нов, магически свят. В. изпитва наслаждение да го манипулира и го поучава лукаво да изостави Ф., тъй като го лимитира. Р. не дава отговор на позвъняванията на Ф. и даже й признава за случката си. Ф. се отдръпва от него и отхвърля да се срещнат още веднъж. Когато попитах Р. за какво го е направил, той ми призна: „ Може би избързах да се сгодя за първата жена, която харесах. Трябваше да натрупам някакъв опит и тогава да кажа „ да”! Неопитността ми и желанието да изживея нещо друго ме подтикнаха да стартира връзка с В.”.

Трета причина. От взаимозависимост
Ако вашият мъж е подвластен от алкохол, опиати или страда от компулсивно-обсесивни разстройства, би трябвало да бъде подложен на особено наблюдаване. Често тези зависимости водят до девиации в характера и предизвикват съществени проблеми в една връзка.
Житейски образец: И. е хубав млад мъж, доста ухажван от дамите. Скоро той стартира да се движи в фирмите на по-възрастни, благосъстоятелни дами, употребявайки алкохол в големи количества. Един ден се среща с А. – една прелестна брюнетка, която също се влюбва в него и вземат решение да се оженят. А. не знае нищо за предишното на И., тъй като той не й го споделя. След към година А. вижда, че И. постоянно закъснява и се прибира изцяло пийнал. Отговаря й, че е бил с другари, само че по облеклата му има следи от червило. А. се обръща към частна детективска организация и схваща истината – И. се е върнал към остарелия си метод на живот, излизайки с разнообразни дами. Тя неотложно желае бракоразвод. При диалог с И. той ми призна, че е схванал, че в никакъв случай не би трябвало да крием нещо от предишното си пред хората, с които считаме да живеем, тъй като рано или късно те го научават. Ако И. беше признал истината, двамата можеха да се извърнат към сватбен психоаналитик и да не се стигне до бракоразвод.

Четвърта причина. От неудовлетвореност във вашата връзка
Ако вие рядко виждате вашия мъж или не му обръщате никакво внимание, в случай че постоянно го унижавате или обиждате, в случай че постоянно спорите и се впускате в кавги, в случай че сред вас липсва разговор или го „ изнудвате” със половите си умения: „ Няма да върша секс с теб, до момента в който не направиш това, което желая!”, не се учудвайте, че той ще бъде заставен да търси „ навън” задоволяването на своите потребности. Същото се случва и когато фрапантно изоставите грижите за себе си и външността си. Разбира се, сходни проблеми могат да се получат във всяка двойка, значимото е да не продължат безпределно дълго време, до момента в който двойката спре да съществува.
Житейски образец: А. и С. са сътрудници от университета. След като приключват, вземат решение да сключат брак. Година по-късно се ражда дребната им дъщеричка. С. отхвърля да откри работа и остава на издръжката на А., който стартира кариера в едно министерство, само че сумата, която получава, е съвсем алегорична. Скоро стартират кавгите. С. отхвърля какъвто и да било полов контакт, крещи непрестанно, изисква материални придобивки, които А. не може да си разреши. Двамата се карат ежедневно. Често А. преспива в службата си. Един ден му показват новата колежка Н., която е хубава, млада и от богато семейство. Н. желае просто да се забавлява и откликва на ухажването на симпатичния А. Връзката им се трансформира във всеобща загадка, само че все пак А. не се развежда. С. изпада в меланхолия и се реалокира да живее при майка си. Когато приказвах с А., той ми показа, че не може да чака една жена да благоволи да забележи, че той съществува. Ако С. беше показала повече схващане или си беше намерила работа, можеше да е по-малко нервна и да си разреши най-малко част от нещата, за които мечтае. Още повече че преди да вземе решение за брак, е познавала чудесно финансовото положение на А.

Заключение: Стремете се да не допускате тези неточности, без значение от вашия пол, тъй като, повярвайте ми, дамите изневеряват по същите аргументи. Всяка една от тези неточности води до разрушение на връзката и може би огромни материални или душевен последици за някои от сътрудниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР