Защо левицата не подкрепи сделката за осем нови американски изтребители

...
Защо левицата не подкрепи сделката за осем нови американски изтребители
Коментари Харесай

Пенчо Милков, БСП: Демографията е основният проблем на българите

Защо левицата не поддържа договорката за осем нови американски изтребители за българската войска и трябваше ли да има несъгласие върху измененията за размера на партийните дотации - посетител по тематиката в " Панорама " беше Пенчо Милков от Българска социалистическа партия.

Има доста въпроси, които се слагат при разбора на договорите, да вземем за пример дали България може да търси отговорност от производителя и от кой съд, в случай че тръгне да го прави. В договарянията не са реализирани положителни условия, счита социалистът.
Пенчо Милков, Българска социалистическа партия: Ние сме за модернизацията на българската войска, за закупуване на нови самолети, само че когато има две гласувания, едното от 43-то държавно управление, едно от сегашното, които нарушиха оптималния размер на сумата и метода на заплащане, това сътвори у нас първата задръжка.
По тематиката за партийната дотация, Милков съобщи, че с размер от 1 лева не е допустимо политическите сили да извършват функционалностите си обикновено.

На въпроса дали партийните дотации, както и дебатът за отпадането на машинното гласоподаване, не са прекомерно дребни тематики за различие с ръководещите, Милков съобщи:
Пенчо Милков, Българска социалистическа партия: Ако дневният ред се задава от мен, първо бих показал дали българската нация има основна съществена цел - няма такава. Да вземем да вземем за пример, отчета за националната сигурност - за мен това е документа, който обяснява положението на българите всяка година. Основният проблем, по който ние би трябвало да се обединим с всички политически сили, е демографията. В повече от 15 страници в отчета има стряскащи констатации на специалистите.
Представителят на опозицията разяснява и хакерската офанзива в системите за сигурност на Национална агенция за приходите.
Пенчо Милков, Българска социалистическа партия: Защо този проблем не поражда по този начин постоянно в огромните телекомуникационни компании, в банковите сдружения, които поддържат големи масиви от информация? Защото държавният чиновник не може да направи нещо, в случай че не му се подреди, не може да направи нещо по своя воля, да вземем за пример - стрес проби на системата.  Владислав Горанов за теча на данни в Национална агенция за приходите: Да не героизираме едно закононарушение Владислав Горанов за теча на данни в Национална агенция за приходите: Да не героизираме едно закононарушение
Финансовият министър Владислав Горанов беше безапелационен, че изтеклите данни от Национална агенция за приходите не могат да навредят на българските жители. ЕГН-то, даже да бъде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР