Защо кошутата реагира, когато чуе човешко бебе да плаче? Защо

...
Защо кошутата реагира, когато чуе човешко бебе да плаче? Защо
Коментари Харесай

8 странни факта за света, които могат да ви разочароват

Защо кошутата реагира, когато чуе човешко бебе да плаче? Защо от време на време забравяме къде отиваме и какво имаме намерение да създадем? Защо фараон Рамзес II се нуждае от паспорт? Кой е крал бельото на кралица Виктория? Има толкоз доста въпроси! Добрата вест е, че имаме отговори на всички тях!

Ще ви споделим 8 забавни обстоятелството за света, които може да ви разочароват:

1. Всяко лице, без значение дали е живо или мъртво, би трябвало да има паспорт, с цел да пътува във Франция

Ето за какво египетското държавно управление трябваше да направи паспорт на фараон Рамзес II, с цел да може тялото да бъде занесено във Франция за възобновяване.

2. Веднъж едно момче, което е живяло в Бъкингамския замък, е откраднало бельото на кралица Виктория

На 14 декември 1838 година един нощен пазач в една от стаите на Бъкингамския замък залавя момче, покрито със сажди. Момчето носи 2 чифта панталони и няколко чифта дамски бикини изпадат от джобовете му. Оказва се, че това момче се крие зад мебелите или вътре в комините денем и обикаля из двореца през нощта. Понякога се крие под масата по време на кралски срещи и чува диалозите им. Когато момчето е гладно, то просто взима храна от кухнята и даже пере облеклата си. Момчето съумява да живее в двореца една година. По-късно то е хванато в двореца още 3 пъти.

3. Пъпчето на всеки човек е неповторимо

Има към 2,400 разнообразни типа бактерии, живеещи в пъпа на човек, и повече от половината от тях може да са нови за науката. И съставът на тези бактерии прави пъпчетата ни неповторими. Веднъж учените даже разкрили бактерии, открити единствено в японската почва, в пъпа на човек, който в никакъв случай не е посещавал тази страна през живота си и нямал връзки със страната.

4. Кошутите тичат да търсят помощ, в случай че чуят човешко бебе да плаче

Плачът на човешко бебе попада в същия честотен диапазон като вика на елен. Същото нещо се случва и измежду доста бозайници, в това число индивида. Когато чуем рев на новородено бебе, котенце или кученце, част от нашия мозък, виновен за реакцията, се задейства и ни подтиква да се втурнем, с цел да защитим дребното създание.

Между другото, сирената на кола за спешна помощ или полицейска кола излъчва звуци на същата периодичност, което оказва помощ да се провокира възприятие на отговорност сред хората.

5. Има причина за това, че отиваме някъде и забравяме за какво сме отишли там

Според психолозите, прекосяването през врата задейства нещо, наречено " резултат на вратата " - механизъм, който оказва помощ да се раздели една група мемоари от друга.

Веднага щом преминем прага на друга стая, мозъкът ни архивира мислите, които сме имали в предходната стая, и оставя място за усещанията и дилемите в новата стая. Благодарение на това можем елементарно да преминем към осъществяване на нови задания и да организираме информацията, получена от нашия мозък.

6. Гарваните знаят повече за справедливостта от хората

Гарваните съвсем постоянно работят дружно и споделят храната, която намерят, тъй че всеки да получи идентична част. Ако гарваните виждат, че един от тях взима повече от предстоящото, другите птици неотложно губят доверието си в измамника и стопират да си сътрудничат с него.

7. Има езеро " Матриошка " във Филипините

Във Филипините има езеро, което се счита за едно от най-уникалните места на Земята. Езерото Taal на остров Лузон има собствен личен вулканичен остров, където се намира езерото с името Вулкан Пойнт. Ето за какво това е остров в езерото, ситуирано на острова в езерото на острова.

8. Има ядене във Франция, което би трябвало да се яде, единствено в случай че главата е покрита със салфетка

Това ядене е направено от ортоланска овесарка - дребна пееща птица. Отначало птицата се храни със смокини единствено за един месец. След това се потапя в бренди и се пържи на мощен огън за няколко минути. Когато ядете това ядене, целесъобразно е да покриете главата си със салфетка.

Някои хора споделят, че салфетката оказва помощ да се насладите на аромата, до момента в който други споделят, че тя е предопределена да се скриете от Бога, до момента в който ядете такова прелестно творение.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР