Защо клиентите купуват от една фирма, а не от друга?Според

...
Защо клиентите купуват от една фирма, а не от друга?Според
Коментари Харесай

Най-важните изисквания към търговците

Защо клиентите купуват от една компания, а не от друга?

Според изследване, извършено от The Rain Group и представено от Inc.com, потребителите избират да дават парите си на търговци, които са сполучливи в следните задания:

Дават нови гледни точки и хрумвания

Ако клиентите можеха да слагат диагноза на личните си проблеми и да измислят работещи решения без непозната помощ, те щяха да го вършат. Причината да се обръщат към компанията е, че са в невъзможност и се нуждаят от помощ. Ето за какво тя би трябвало да е в положение да им предложи нещо ново.

Склонни са към съдействие

Клиентите категорично не желаят " да им се продава нещо ", даже и то да е " отлично ", " необикновено ", " неповторимо ". Те желаят фирмите да работят с тях за постигането на обща цел, като реагират на паниките им и се адаптират към техния метод да вършат бизнес. В идеалния случай клиентите желаят компанията да стане важна част от техния триумф.

Уверени са в способността на фирмите да постигат резултати

Клиентите няма да купуват от вас, в случай че не сте в положение да ги убедите, че вие, вашата компания и предложенията ви в действителност ще донесат желаните резултати. Почти невероятно е да убедите един клиент да повярва на тези неща, в случай че самите вие не вярвате в тях. Трябва да извършите самоувереността си заразна.

Слушат, в действителност слушат клиента

Когато разказват себе си и потребностите си, клиентите неотложно усещат, в случай че против тях седи човек, който единствено чака пауза в диалога, с цел да стартира тирадата си на продавач. За да слушате в действителност, би трябвало да потиснете вътрешния си глас и да забравите за задачите си. Важен е клиентът, не вие.

Разбират всички потребности на клиента

Не е задоволително да " свържете точките "  между потребностите на клиента и предложенията на компанията си. Трябва също да извършите връзка с личностите, които ще бъдат повлияни от вашата оферта, и да разберете по какъв начин това да купят от вас ще задоволи персоналните им потребности, като да вземем за пример прогрес в кариерата и сигурност на работното място.

Помагат на клиента да избегне евентуални пречки

Точно тук множеството продавачи се провалят с гръм и тропот. Клиентите знаят, че всяко бизнес решение съдържа някакъв риск, само че те желаят от компаниите и да понижат този риск до най-малко. Искат да знаят какво може да се обърка и какво към този момент се е обърквало в сходни обстановки, както и какви стъпки подхващат, с цел да не се повтарят повече въпросните проблеми.

(Продължава на страница 2.)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР