Защо има нестандартни“ политици в парламента и все повече вдигат

...
Защо има нестандартни“ политици в парламента и все повече вдигат
Коментари Харесай

Публиката да не се прави на невинна, тя също е виновна за гаврата на Куката, Чеченеца и Емили

Защо има „ ексцентрични “ политици в Народното събрание и от ден на ден подвигат %? Защото публиката им се радва, че са разнообразни и скандални. Същата аудитория, която – имам възприятието – в случай че в кутия с бонбони ѝ сложат ла*но, за него ще се хване, тъй като е „ друго “ и „ ексцентрично “.

Защо фашизоиди си разрешават да постановат дневен ред на цялото общество и да бутат България в ръцете на отекъл от ботокс, недоразвит, евразийски шизофреник? Защото публиката им се радва. Те са ексцентрични и обръщат внимание на „ значимите “ проблеми – кемтрейлса, 5G-то, рептилите, а не на „ общоприетите “ проблеми, като банковия произвол, корупцията, опазването на здравето. 

Едно време имаше една певица, която изпя Кен-лииииии и публиката я направи известна. Защо? Нито можеше да пее, нито знаеше думите на песента, нито езика, на който си мислеше, че пее. Защото беше смешна в излагацията си, забавляваше ги с дивотия. 

Вкусът на публиката е подобен. За едно зрелище с Джон Малкович се оляха да псуват по какъв начин можело билетите да костват 400 лева То имаше най-вече по-евтини, само че 400 им се стори нещото, за което да се заловен. И се започнаха постоянните рецитали по какъв начин тука хората умирали от апетит, тия давали толкоз пари за нелепости. 

Чалгарка получила 20 000 или 30 000 лева за едночасово присъединяване обаче всява почит: „ отлично, заслужила си е, изкарва си ги с гений “.

Факт е, че си ги е заслужила и че си ги изкарва с гений – тук спор няма. Но е хубаво по този начин да се гледа и на другите изкуства, а освен на обичаната на народняците и патрЕотите чалга. 

Книгите са „ скъпи “, само че цигарите – не? По какъв брой от фамилния бюджет месечно отива за книги и по какъв брой – за цигари?

Колко клипове с класическа музика се гледат от България в YouTube и какъв брой – с чалга, „ простотии “ и „ извращения “?

Ако приемем тримата – Куката, Чеченеца и Емили – в действителност за „ инфлуенсъри “, то ще би трябвало да приемем, че те са решили да следват посоката на обществото, с цел да печелят пари – тъй като това вършат инфлуенсърите. Не ви харесва, само че е реалност, че тия „ инфлуенсъри “ са огледало на обществото. Ако не се харесваха „ извращенията “ и „ простотиите “, а се харесваше кукленият спектакъл примерно или стартирането на хвърчило и стоенето на глава – това щяха да вършат. Но в страната на „ Кен-лииииии, ту ли бу дибу даучуууууу “ инфлуенсърите търсят на баницата мекото – най-харесваното от публиката. 

А тя – публиката – се посмее, покефи, пък след това размаха пръст и сякаш отвратена се преструва на възмутена, напълно почтена, все едно това „ наличие “ не е правено за нея. 

В интернет средата, в която към този момент всеки се изживява като последна инстанция, е цялостно с „ отзиви “ и мнения: „ за какво ни занимавате с това? “, „ това ли е значимото? “, „ ау, големата вест! “, „ мàнете ги тия “ и така нататък, само че жълтините, новините за чалгарките, риалити форматите, кой с коя си е лежащ, коя на кого е направила нещо – това са новините с най-вече четения и никаква политика не може да ги измести. 

Изборите се случиха, минаха и отпътуваха, хората най-вече четяха за двойка, правила секс в морето и Йорданка Христова по какъв начин изплюла камъчето за Фидел Кастро (публиката чака със спотаен мирис дали е или не е на***** Кастро). Бъдещето на страната им се взема решение, те са се заврели да гледат под полите и по дупките на хората. 

Но „ морално “ въпреки всичко мрънкат, че „ какво ни занимавате пък с тези, не ни интересува “, но си го четат всеки ден другояче. Ако не ви интересуваше, нямаше да са четени десетки и стотици хиляди пъти.





За сметка на интернационалните вести, за сметка на политическите вести. А и от политическите вести най-вече се четат свадите и „ простотиите “ – кой с кого се подиграва и кой с кого се заяжда, пици и парапети. 

Не ви било интересувало? Явно ви интересува. Ако не ви интересуваше, нямаше да си извършите труда да влезете, че и да коментирате. 

Еквивалентът на това коментиране е: преди 30 години, когато нямаше интернет, да се обаждате в малкия екран и в редакцията на вестника всякога, когато видите вест, която не ви интересува, с цел да им кажете, че не ви интересува. По десет-петнайсет пъти дневно. Представяте ли си го?—Ало, редакцията ли е… какво ме занимавате с тая вест, не ме интересува!

И след пет минути – отново. 

Или да видите залепена публикация на улицата за уроци по китайски език, да скъсате листчето с телефона, да се приберете и да се обадите СПЕЦИАЛНО да кажете, че не желаете да учите китайски!

Спрете да четете жълтите вести и медиите ще спрат да ги разгласяват. Спрете да търсите простотии и да им се радвате и инфлуенсърите ще спрат да ги качват. Защо съгласно вас не се продават видеокасети по магазините? 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР