Защо Илън Мъск внезапно взе решение да прекрати финансирането на

...
Защо Илън Мъск внезапно взе решение да прекрати финансирането на
Коментари Харесай

The Cube: Защо Мъск спря Старлинк в Украйна

Защо Илън Мъск ненадейно взе решение да приключи финансирането на сателитната система за връзка Старлинк в Украйна?

CNN разполага с информация, че компанията на милиардера Илън Мъск SpaceX е съобщила на министерството на защитата на Съединени американски щати, че към този момент не е способна да заплаща за сателитната информационна система в Украйна. Според данните на медията, компанията взима това решение за неустановен интервал от време, като насочва искане към министерството на защитата на Съединени американски щати да финансира работата на системата, както и да заплати за спомагателните доставки Старлинк за Украйна. Медията твърди, че сумата, за която става дума е към 124 милиона $ до края на тази година.

Почти незабавно след експлоадирането на войната Мъск взаимно с държавното управление на Съединени американски щати даде на Украйна извънредно огромен брой системи Старлинк, за да улесни връзката в страната. Някои консуматори на обществените мрежи обаче заподозряха и друга причина, заради която компанията на Мъск взема това решение.

Наскоро Мъск предложи така наречен „ кротичък проект “ за спора, който бе посрещнат с вълна от отвращение и яд. Украинският дипломат в Съединени американски щати дори меко казано му написа „ да се разкара “. Това породи и отговор от страна на Мъск. Днес в Туитър, във връзка коментара на посланика, той отговори: „ просто последвам рекомендацията му “. Предстои да следим каква ще бъде реакцията от страна на държавното управление на Съединени американски щати и надлежно какви са евентуалните последствия върху войната в Украйна.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР