Защо и кой точно сме изплашили не мога да си

...
Защо и кой точно сме изплашили не мога да си
Коментари Харесай

Мая Илиева: Прокуратурата започна да привиква синдиката на медицинските сестри

Защо и кой тъкмо сме изплашили не мога да си обясня. Синдикатът на българските медицински сестри стартира да бъде привикван от прокуратурата. Бойка Анастасова бе привикана преди две седмици, мен също ме викаха и желаеха да давам отговор на въпроси по телефона.
Това разгласи водачът на митингите на медицинските сестри Мая Илиева, която дружно с Вера Иванова от " Системата ни убива " разясниха премахването на палатковия им лагер пред министерски съвет. В предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком Иванова показа, че прокуратурата е задействана от сигнал против дейностите на синдиката. По думите й против Бойка Атанасова сигналът е подаден от професор Асен Балтов, защото тя оглавява синдиката в болница " Пирогов ", която той управлява.

" Никой не ни споделя защо е сигналът. Искат да схванат кой и по какъв начин е основал синдиката, с имена с ЕГН-те, адреси. Започнаха по телефона непосредствено да разпитват. Бойка отиде непринудено с юрист, където се оказа, че нямат съображение тя да бъде разпитвана. Тя беше викана в икономическа полиция в 6-то районно ръководство. Мен също ме извикаха по същия метод, писках да бъде призована не по телефона, а документално, с призовка да знам като обвинена ли ме викат или в друго качество. ", сподели още Илиева.

За премахването на палатките им от площада пред министерски съвет двете дами описаха, че са се обаждали на телефон 112, само че от там не са реагирали на това, че против тях са се изправили мъже, които са носили камъни, палки и са били с маски. Въпреки, че наоколо са основни държавни институции до момента в който всичко това се е случвало в близост не е имало и никакви служители на реда. Акцията против тях се е случила след митинга разгласен от Мая Манолова.

" Оказа се че ние сме единствените в страната, на които настояванията не са изпълнени.

Ние като профсъюз не можем да подкрепим госпожа Мая Манолова, тъй като тя е политическо лице към този момент. Тя ни е пособия когато беше омбудсман. Тези, които биха застанали зад нашите претенции могат да го създадат, не подвластно от коя политическа партия са. ", сподели Мая Илиева.

Вера Иванова добави, че в акцията против палатките им вижда връзка с митинга на Май Манолова, тъй като до момента в който е била омудсман е подкрепила настояванията на " Системата ни убива ". " Ние се борим за живот. След 5 години успяхме да се преборим за един закон, който не беше признат в целокупност и сега има хора, които са оставени без помощник. Не мога да се обърна против човек, който ни е подкрепял, какъвто в тази ситуация е Мая Манолова, която потегли да написа този закон. Ние сме ходили и при предходния омбусман, само че тогава той не ни обърна внимание. Толкова години сме се разграничавали от политически партии. Днес те нямат интерес към нас, предложили са ни депутатски места и какво ли не, само че ние имаме идея и не ни интересуват тези неща. Заплашваха ни, вадиха ни нож, обгазяваха ни, с оръжие са ни заплашвали. Мен това не ме плаши, тъй като мен за живота ми не ме боязън, аз желая детето ми да е добре, в случай че мен ме няма, него също няма да го има. ", сподели още Иванова и прикани хората да ги поддържат в настояванията им за оставки и да излязат на митинг.

" Не поради нашите проблеми и претенции, свързани с нашите деца, само че поради всичко това което се случи по време на изключителното положене – брифинг над брифинга и над него различен брифинг. Това беше подигравка с хората, за която всички би трябвало да реагират. ", сподели още тя.

" След пандемията, даже и хората, които преди не знаеха за какво протестираме, към този момент всички знаят. Аплодисментите ги приехме малко и като двуличие, тъй като за повече от година доста хора не схванаха за какво стачкуват медицинските сестри. Сега, когато ни питат по какъв начин да ни благодарят, аз постоянно им споделям, че когато ме видя на улицата да застанат до мен и това ще бъде най-голямата им признателност. ", прикани здравната сестра Мая Илиева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР