Защо и как този кмет се е сдобил с документ

...
Защо и как този кмет се е сдобил с документ
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Кметът на гр. Септември трябва да бъде отстранен от работа

Защо и по какъв начин този кмет се е сдобил с документ на ДАНС?

„ Кметът на гр. Септември би трябвало да бъде отхвърлен от работа. Той не би трябвало да въздейства на хода на следствието и неговите резултати. " Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров по време на конференция в гр. Септември. По думите му има още един факт, който буди съществени терзания: „ Наличието на документи, които съгласно прокуратурата, не би трябвало да бъдат в шкафчето на кмета - документи, касаещи разработка на ДАНС. Затова ние желаеме чуване на шефа на ДАНС в Комисията за надзор на службите. "

Зафиров продължи с тематиката за гаранцията, поискана от съда за кмета Марин Рачев. „ На Ахмед Муса, упрекнат в проповядване на коренен ислям, беше наложена парична гаранция от 7500 лева, на Брендо - парична гаранция от 20 000 лева, съдията по вписвания, упрекнат във взимане на подкупи и пране на пари, бе освободен под гаранция от 8000 лева, на зам-министъра на опазването на здравето Златев, за хипотетична вреда на страна за 13 млн. лева - му бе наложена гаранция от 5000 лева, на Ценко Чоков - освободен против 10 000 лева, на Живко Мартинов, за абсурда " Суджукгейт " - освободен против 20 000 лева ", напомни Зафиров. По думите му сборът от тези гаранции няма и половината от 250 000 лева, наложени като гаранция за кмета Марин Рачев. „ Размерът на наложената гаранция би трябвало да подхожда на степента на виновност, на степента на заплаха от осъщественото действие. Нека хората преценяват до каква степен е съществено неговото действие ", безапелационен бе членът на ИБ на Българска социалистическа партия.
„ Заявяваме ясното ни и изрично желание да водим до сполучлив край битката с паралелната страна, както и да бъдем съпричастни на разкриването на събития и обстоятелства, доказващи незаконния темперамент на ръководството на не дребна част от българските общини и страната - моделът на слепване на политическа власт с бизнесинтереси ", сподели също Атанас Зафиров.

„ Вследствие на това, което се случва, се основава усещане, че страната се ръководи от една добре смазана корупционна машина. Има симбиоза сред власт и бизнес. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Славчо Велков по време на конференцията. Той попита също кой заплаща тази гаранция от 250 000 лева на кмета на гр. Септември и напомни за други случаи в общината. „ С револвера на един общински ръководител бе погубен човек и незабавно бе вменена виновност на едно 6 годишно дете. Когато жителите на Варвара заграждаха пътя и стачкуваха, нямаше такава реакция. И аз се надявам профилираната прокуратура да не спре дотук в област Пазарджик ", сподели Велков и добави, че това се случва в цялата страна.

„ След изнесеното от прокуратурата, аз желая да попитам - единствено кметът на Септември ли има този отчет, в който е дадена информацията за ситуацията в област Пазарджик. Дали и при другите кметове има сходна информация. Държим комисията да изслуша ръководителя на ДАНС и да излезе истината. " Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия за България Йордан Младенов пред публицистите. Той сподели също, че у кмета на Септември е открито тефтерче, в което е разказана всяка една социална поръчка. „ Това не дава ли възприятието за безотговорност. Не се ли е тормозил, че може да бъде проверяван, с цел да си води почтително счетоводни доказателства? Срещу този кмет се води и друго дело - за укриване на налози, в изключително огромни размери ", изясни Младенов.

„ Ние, общинските съветници на левицата, не сме безучастни към протичащото се в нашата община и неведнъж сме се противопоставяли на модела на ръководство „ Рачев ", на едноличния жанр на ръководство, който докара до феодализиране на общината. " Това съобщи общинският консултант и регионален ръководител на Българска социалистическа партия Петя Цанкова. Тя добави, че през октомври 2017 година общинските съветници, с народни представители от Българска социалистическа партия, са срещнали обществеността с въпросните компании и подписаните контракти, за които приказва профилираната прокуратура.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР