Защо хората с диабет имат дефицит на витамини и минерали?

...
Защо хората с диабет имат дефицит на витамини и минерали?
Коментари Харесай

Контролът на диабета е от съществено значение за поддържане на общо здраве

Защо хората с диабет имат недостиг на витамини и минерали ?

Високата кръвна захар при захарен диабет вид 1 и 2 е потвърдено обвързвана с недостиг на значими витамини и минерали заради редица аргументи. Повишеното обособяване на урина като обезщетителен механизъм за изхвърляне на непотребната глюкоза води до загуба до редица микронутриенти с урината. Усвояването от храната на някои витамини и минерали в стомашно-чревния тракт при диабетици е влошено. Повишеният оксидативен стрес образува огромно количество свободни радикали, които в допълнение изтощават организма.

Какви са последствията от дефицит на витамини и минерали при хора с диабет ?

Дефицитът на витамини и минерали от своя страна е асоцииран с влошен синтез и освобождение на инсулин, инсулинова устойчивост и нараснал риск от отключване на диабет от рискови групи хора. Също по този начин дефицитът на някои витамини и минерали потвърдено води до ускорено и по-тежко протичане на диабетните затруднения. Усложненията от диабет засягат редица системи на човешкото тяло - зрителната, отделителната, сърдечно-съдовата, имунната, периферната нервна система и други Наблюдава се също по този начин и отмалялост, депресивна симптоматика и понижени централизация и продуктивност.
Реклама
Какво ще препоръчате да се приема от хора със захарен диабет вид 2 за подкрепяне контрола на кръвната захар в допълнение към общоприетата им антидиабетна терапия?

От моя опит добър резултат върху кръвната захар при захарен диабет вид 2 следя от нескончаем банкет на дестилат от растението гимнема, както и наложително предлагам включването на хром, магнезий, цинк, витамини от B комплекс, витамин D и калций.
Каквопредставлява растениетогимнема?
Гимнема силвестре е билка, която се среща в тропическите гори на Азия. В индийската просвета се употребява от над 2000 години, изключително в науката аюрведа. Известна е като sugar destroyer, или " разрушителя на захар ", тъй като има изразен хипогликемичен резултат. Основните химични субстанции в състава на билката са гимнемната киселина, винената киселина, калциевият оксалат, холинът и производната от него аминокиселина бетаин. Всички те се намират в корените и листата на растението, което е и повода тъкмо корените и листата да бъдат употребявани за медицински цели.

Как гимнема понижава кръвната захар?
Реклама
Екстрактът от гимнема има добре изследван механизъм на деяние, който включва хипогликемичен резултат на няколко равнища, а точно покачва глюкозния метаболизъм, покачва инсулиновата секреция, усъвършенства и усвояването на глюкозата от клетките. Освен това потвърдено се свързва с рецепторите за глюкоза, ситуирани по повърхността на червата, и по този начин понижава усвояването на глюкозата от храната. Не на последно място, дейните съставки в дестилат от гимнема пазят и черния дроб.

Гимнемата има ли други резултати, които са значими за хора с диабет вид 2?

Да, има два доста потребни за моите пациенти спомагателни резултата на дестилат от гимнема. Екстрактът от гимнема оказва помощ за надзор на апетита и понижава желанието за сладки храни. Освен това растението повлиява удобно липидния профил и редуцира равнищата на LDL ( " неприятния " холестерол), като по едно и също време покачва и HDL ( " положителния " холестерол), с което има удобен резултат върху сърдечно-съдовата система.

Ко й НЕ би трябвало да приема дестилат от г имнема?
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Промишленост 2 Коментари и разбори 3 Технологии 1 Икономика 2 Гласът на Капитал 3 Медийна сергия 1 Предприемач 2 Коментари и разбори 3 Технологии Реклама Приемът на дестилат от гимнема в доста високи дози може да докара до хипогликемия и признаци на разтърсване и примиране. Затова би трябвало да се внимава при използването на гимнема при хора с ниска до естествена кръвна захар. К акви витамини би трябвало да се одобряват при ди абе т за запазване на зрението ? При засягане на зрението от захарния диабет се развива така наречен диабетна ретинопатия - високата кръвна захар поврежда фините капиляри на ретината. Това води до замъгляване на погледа и понижаване на зрителната заостреност. За подсилване на зрителния уред предлагам банкет на лутеин, който защищава от нарушавания в зрението, породени от нараснал оксидативен стрес и свободни радикали. Тъй като дефицитът на витамин А се асоциира с утежняване на зрението и по-чести очни инфекции, пациентите със захарен диабет би трябвало да си набират постоянно този мастноразтворим витамин. В допълнение, цинк, магнезий, витамин В6, витамин С и селен също имат потвърдени изгоди при постоянен банкет за предварителна защита на очните нарушавания при захарен диабет. Споменахте и понижена памет и централизация, за тях какво ще препоръчате? Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Да, при хората със захарен диабет постоянно се засягат когнитивните функционалности и се оплакват от понижена продуктивност, отслабена централизация и забавена мисловна активност, влошена краткосрочна и дълготрайна памет. Освен това рискът за развиване на деменция при хора със захарен диабет вид 2 е доста по-висок. Установена е и директна връзка сред захарния диабет и депресията. Препоръчвам постоянен банкет на манган, витамини от В комплекс, магнезий, цинк, селен и витамин D за подкрепяне на когнитивните функционалности и прочувствената непоклатимост. П окрай Коронавирус -19 имунитетът се оказа основен воин. Хората със захарен диабет по какъв начин ви витамини би трябвало да одобряват, с цел да си подсигуряват добре функционираща имунна система ? Тъй като хипергликемията отслабва както вродения, по този начин и добития имунитет и покачва опцията за инфектиране, значимо е да се одобряват цинк, витамин А, В комплекс, витамин С, D, Е, селен и манган. По този метод имунната система има опция да се оправи с всички провокации независимо.
Каква дълготрайност на банкет на витамини и минерали ще препоръчате ?

Тъй като някои от витамините са мастноразтворими, за предпочитане е да се прави къса отмора от 10 дни на всеки 6 месеца банкет.
Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР