Защо хорариумът на Академията на МВР има отношение към разделението

...
Защо хорариумът на Академията на МВР има отношение към разделението
Коментари Харесай

Защо в Държавата на КПКОНПИ няма разделение на властите или за хорариума на Академията на МВР

Защо хорариумът на Академията на Министерство на вътрешните работи има отношение към разделянето на управляващите? Защото явно образованието по конституционно право в това образователно заведение не е задоволителен, в случай че се съди по изказванията на изявените му алумни, сред които и кандидатът за основен прокурор. И тогава и той щеше да знае, че не е обичайно да се приказва по този начин (дори да си го мислиш). И че чл.8 на Конституцията на Република България открива три управляващи, чието съдействие – в случай че се съди по ролята, която са и отредили същата Конституция и Законът за правосъдната власт (главно, само че неизчерпателно) - не е работа на прокуратурата. За сметка на това тя следва да следи доста деликатно за границите на разделяне на управляващите, тъй като при размиването на тези граници се реализират закононарушенията против страната, нейните органи и активността им (вж. Наказателния кодекс – специфична част). Но явно хорариумът не стига.

Споделям справедливото отвращение на поданството от изказването на претендента за основен прокурор, само че ми се коства, че то се разчита неправилно. Всички по-скоро мислят, че това изказване ще бъде част от символ-веруюто на бъдещия основен прокурор и евентуално ще дефинира сърцевината на наказателната политика на страната ни. Всъщност то е една констатация, изречена на глас. В България към този момент няма разделяне на управляващите. Той просто го заяви, с цел да няма илюзии.

Разделението на управляващите завърши някъде от 01.01.2010 година, когато законодателната власт бе лишена от лично наличие и превърната в придатък към изпълнителната власт. За илюстрация, тогавашният ръководител на Народното събрание съобщи на всеуслушание по някакъв мотив, че те - Народното събрание и народните представители - ще изпълнят задачата на премиера да одобряват подобен и подобен закон.

Приблизително по същото време бе оповестено политическото решение " законите да се пишат от прокурорите “. Пак тогава породи концепцията за основаване на тандем " прокуратура – Комисия за лишаване на имущество “ и за възкресяване на основанията и методите за конфискация, които са прилагани през 1946-1948 година при определяне на диктатурата на пролетариата и решение на политическия въпрос " кой-кого “ за заличаване на политическия съперник – буржоазията. Тандем на два репресивни органа, които да си " подават топката “ без всевъзможен правосъден надзор върху актовете им (или при надзор, който е толкоз отсрочен, че съществуването му се обезмисля).

Пак тогава бе изобретено (разбирай: отупано от праха от 1946 г.) новото правно разбиране " нелегално добито имущество “, което няма законово определение, само че има орган по експроприацията му – КПКОНПИ (специализирана администрация към изпълнителната власт). И по този начин до през днешния ден, когато всички въпроси от вътрешно – управнически темперамент в страната се вземат решение на плоскостта на и с инструментариума " на прокурор и конфискация “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР