Защо главният редактор на вестник Телеграф се обръща към МВР

...
Защо главният редактор на вестник Телеграф се обръща към МВР
Коментари Харесай

АЕЖ не защити безрезервно марката Телеграф - заради неяснота по случая

Защо основният редактор на вестник " Телеграф " се обръща към Министерство на вътрешните работи по въпроса с комерсиалната си марка и за какво не дава цялостния текст на прокурорското разпореждане, с което се желае изтриване на комерсиалната марка " Телеграф "? Тези въпроси слага Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) по отношение на новината, че е прокурор Тодор Тодорв е издал разпореждане за изтриване на марката на един от най-известните вестници в България, свързван с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.
Според АЕЖ, в случай че има възможен спор за правото върху комерсиалната марка, единствено съдът може да го реши. Такъв спор обаче е предмет на гражданското право и Министерство на вътрешните работи няма място в него.
В своя позиция, основният редактор на " Телеграф " Васил Захариев показва, че всичко е почнало след недоволство за съществуване на " дублиращ уебсайт " в онлайн пространството. Става въпрос за telegraf.bg, до момента в който уеб сайтът на " Телеграф " се изписва с ph най-после. Захариев споделя и, че прокурор Тодоров обаче издал разпореждане, в което показва, че може да стане комплициране измежду потребителите, че има връзка сред българския " Телеграф " и авторитетното английско издание The Telegraph. " Отделно от това марката няма характерен темперамент, доколкото значи дума, която е  название на тип осведомителна машина - устройство за бързо предаване и приемане на известия от разстояние посредством електрически сигнали ", прибавя прокурорът в постановлението си за изтриване на марката на българския " Телеграф ".
АЕЖ приключва позицията си по случая по този начин: " Бихме желали да цитираме едно от изреченията в уводната публикация на вестник “Телеграф ” по проблема: " Ако прокуратурата падне в плен на олигарсите, резултатът ще е единствено един – мракобесна тирания ". Съгласни сме. Винаги сме го твърдели. Надяваме се от ден на ден хора да осъзнаят, че отбраната на човешките права, измежду които е и правото на изложение, не е въпрос на политически пристрастия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР