Защо главният архитект Здравко Здравков не иска да говори за

...
Защо главният архитект Здравко Здравков не иска да говори за
Коментари Харесай

Инициативен комитет пита за ново застрояване на кв. Лозенец: Защо главният архитект не говори за заповед, която не е в съда?

Защо основният проектант Здравко Здравков не желае да приказва за заповед PA50-165/23.02.2018 си за изменение на проекта за регулация за парцелите (подробен организационен план), където се готви съществено застрояване в " Лозенец " - на бул. " Черни връх " 89, откакто тези заповеди не са обект на дейни каузи в съда? Защо той трансформира Общия организационен проект в графичната му част и измества границата за високо и ниско строителство с 13 метра, наричайки този развой " прецизиране на граница " (стр. 8)? Това питат от ИК " Кръстова вода “.
Питанията са единствено част от поредност от въпроси във връзка със случая, като Инициативният комитет счита, че Здравков се измъква на съображение „ водят се каузи “, когато в действителност тъкмо по въпросите, които интересуват ИК-то, няма каузи. Припомняме, че тъкмо с основанието, че има каузи в съда, Здравков прикани да не се разяснява тематиката, тъй като негови заповеди, касаещи засторяването, са атакувани в съда.
От ИК-то обаче споделят, че има две каузи в съда поради Здравков – за Работен организационен проект (РУП) и визата за плана, само че те били разследване от заповедта за изменението на ПУП-а.
ИК „ Кръстова вода “ пита и за какво в заповедта не е обозначено отстоянието от най-високата постройка в квартал 105 (УПИ I) и бъдещата постройка и дали в действителност това отстоянение е най-малко 50 метра, както би трябвало да е. Друг трънлив въпрос без отговор – къде е екологичната оценка при представянето на Подробния организационен проект (ПУП).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР